Українців закликають допомогти батькам вбитого у Донецьку хлопця

Українців закликають допомогти батькам вбитого у Донецьку хлопця

20.03.14 10:10 0 704
Українців закликають допомогти батькам вбитого під час акції за збереження цілісності України у Донецьку свободівця Дмитра Чернявського.

Про це у Фейсбук написала педагог з Донецька Марія Олійник.

Як повідомила педагог, мати хлопця – інвалід з пенсією 1000 грн. Такаж пенсія у батька. Родині потрібно допомогти коштами.

«Зарізали молоду мирну людину, яка в умовах поголовного владного великодержавного російського шовінізму Партії Регіонів виросла на Донеччині патріотом України. Ми не можемо повернути єдиного сина батькам Дмитра, але ми можемо допомогти хоча б матеріально. Для цього подаю номер картки в Приватбанку № 6762 4685 0316 7458 матері Людмили», – написала Марія Олійник.

Вчитель зазначила, що хлопець хотів переїхати до Львова, однак вона його переконувала, що такі патріоти, як він, потрібні на Донеччині. «Краще б він переїхав», – написала М.Олійник.

Як повідомила у Фейсбук проректор ЛНУ ім.. Івана Франка Дзвінка Калинець-Мамчур, Дмитро Чернявський був магістром заочної форми навчання економічного факультету

Львівського національного університету імені Івана Франка.

Хлопець народився 5 березня 1992 року в с. Артемівське Артемівського району Донецької області. 2013 року здобув освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» за спеціальністю «Облік і аудит» у Донецькому національному університеті. Проживав і працював у Донецьку, де й загинув 13 березня 2014 року, захищаючи мирних демонстрантів після завершення акції за збереження цілісності Української держави від атаки російських бойовиків.

Викладачі економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка тепло згадують Дмитра та говорять про нього, як про здібного, ввічливого й комунікативного студента, який завжди чітко декларував і твердо обстоював свою громадянську позицію патріота України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Волинський бізнес допомагає ...

КОМЕНТАРІ