НСЖУ та медіа-профспілка вимагають розслідувати тиск на гендиректора НТКУ

НСЖУ та медіа-профспілка вимагають розслідувати тиск на гендиректора НТКУ

20.03.14 13:49 0 614
Національна спілка журналістів України, Незалежна медіа-профспілка України засуджують незаконні дії народних депутатів Верховної Ради України від фракції «Свобода» щодо гендиректора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова.

Про це 19 березня повідомляє прес-служба НМПУ.

«Моніторинги ефірів НТКУ беззаперечно свідчили про системні порушення законодавства і журналістських стандартів, поширення завідомо недостовірної інформації державною телекомпанією. Відповідальність за це Закон «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» покладає на посадову особу ЗМІ, яким є гендиректор Олександр Пантелеймонов. Але ніхто не має права принижувати гідність людини, навіть якщо ця людина сама здійснює ганебну діяльність. Фізичний і психологічний тиск, як спосіб з’ясування стосунків є неприпустимі в демократичному суспільстві», – зазначається у повідомленні.

НСЖУ та Незалежна медіа-профспілка вказують, що законодавством передбачена процедура цивілізованого звільнення гендиректора НТКУ, так само передбачена і відповідальність, включно з кримінальною, за самоуправство, побої, порушення трудових прав особи. Від будь-якої влади ми вимагаємо діяти по закону.

Відтак спілки журналістів вимагають:

* від Комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради розглянути цей ганебний випадок та дати йому належну оцінку;

* від МВС України внести заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань;

* від Генеральної прокуратури України принципової оцінки дій народних депутатів України.

«В такий складний для Української Незалежності час ми розраховуємо на голосування у Верховній Раді за створення суспільного телебачення і реформування державних ЗМІ, як на справжні кроки для існування вільних медіа і забезпечення прав громадян України на об’єктивну, достовірну інформацію. Переконані, що на народних депутатах лежить особлива відповідальність за дотримання закону, прав і свобод громадян. Діючи інакше, ви опиняєтесь в одному стані з зовнішнім агресором, нехтуючи тими цінностями, які відстоював Майдан», – сказано у повідомленні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ