Івано-Франківщина: відбулась нарада Координаційної ради з питань надання допомоги населенню області під час виникнення надзвичайних ситуацій

Івано-Франківщина: відбулась нарада Координаційної ради з питань надання допомоги населенню області під час виникнення надзвичайних ситуацій

20.03.14 12:21 0 677
19 березня координаційна рада з питань надання допомоги населенню області під час виникнення надзвичайних ситуацій організувала в приміщенні «Просвіти» в обласному центрі зустріч з керівниками управлінь районних державних адміністрацій щодо координації роботи з налагодження чіткого механізму прийому біженців з АР Крим та південно-східних областей України та їх тимчасового перебування на території області, яку провела її співголова Леся Аронець. У роботі також взяли участь керівники департаментів гуманітарного напрямку ОДА, представники Управління ДСНС в області.

Зокрема було зазначено, що люди, які прибувають на Прикарпаття, а це переважно матері з дітьми, мають бути забезпечені всіма соціальними, освітніми та медичними послугами. Також на зустрічі йшлося й про те що, у даній ситуації зростає роль органів місцевого самоврядування щодо створення єдиної бази даних родин, які можуть прийняти у себе біженців – про це в ході зустрічі розповіла Ганна Крисюк.

Виступаючи перед присутніми, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області Роман Борисюк зокрема зазначив, що у даних умовах великого значення набуває вміння людей правильно діяти під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. На сьогоднішній день навчання населення до дій у надзвичайних ситуаціях буде здійснюватись в 415 консультаційних пунктах, що створені в області на базі сільських (селищних) рад, житлово-експлуатаційних організаціях, відповідно до вимог розпорядження голови облдержадміністрації від 18.07.2011 № 489 «Про порядок створення та організації роботи консультаційних пунктів області». Ці консультаційні пункти працюватимуть за такими напрямками – навчання діям у надзвичайних ситуаціях, – оповіщення населення при виникненні надзвичайної ситуації, – порядок укриття в захисних спорудах та дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів, захопленні заручників, загрозі терористичного акту, хімічній та радіаційній небезпеці.

За словами заступника начальника обласних курсів підвищення кваліфікації навчально-методичного центру БЖД та ЦЗ області Євгена Піндуса зараз проводяться навчання на обласних курсах керівниками медичних ланок санітарних постів підприємств та організацій з метою навчити їх надавати першу долікарську допомогу у випадку необхідності, також розроблені пам’ятки щодо дій населення у разі оповіщення та проведення евакуації населення, при виникненні надзвичайних ситуацій на потенційно-небезпечних об’єктах, які будуть розповсюджені через органи місцевого самоврядування. Також працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області на ряді хімічно-небезпечних об’єктах області проведені заняття за участю персоналу цих об’єктів щодо дій у випадках виникнення надзвичайних ситуацій. Зокрема і можливих аварій чи здійснення терористичних актів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі крадіїв ...

КОМЕНТАРІ