Ірина Сех зустрілася із Послом Чеської Республіки в Україні

Ірина Сех зустрілася із Послом Чеської Республіки в Україні

20.03.14 13:17 0 709
19 березня голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почуха та Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Мірослав Клім обговорили можливості співпраці між Чеською Республікою, зокрема її областями, та Львівською областю.

Ірина Сех передусім висловила вдячність панові Послу та панові Генеральному консулові, а також усім чехам за підтримку українців під час Революції гідності.

«Для нас дуже важлива підтримка Республіки Чехія під час Революції гідності, а також ваша допомога постраждалим у протистояннях з режимом. Зараз 38 героїв Майдану перебувають на лікуванні в Празі. Ця допомога була своєчасною і дуже необхідною», – сказала Ірина Сех.

Вона також зазначила, що для українців дуже корисним є досвід люстрації, яку провела Чехія. «В Україні зараз кожен має своє бачення люстраційних процесів, але необхідно ухвалити закон, і ми сподіваємось, що досвід Чехії буде нам корисний», – наголосила керівник області.

Своєю чергою Іван Почух запевнив у готовності Чехії допомагати Україні у цей непростій час. «Ми пережили й самі таку ситуацію. Ви можете надіятись на нашу повну підтримку. Ми готові й далі допомагати Україні, зокрема, влада Чехії виділила близько 2 млн. євро для підтримки в різних галузях, зокрема в експертизі процесів люстрації», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні.

Голова ОДА також зазначила, що Львівська облдержадміністрація зацікавлена у співпраці з Чеською республікою, зокрема її областями, в економічній та гуманітарній сферах.

Довідка:

Обсяг чеських інвестицій станом на 31 грудня 2013 року в економіку області становив 12,71 млн. доларів США і становить 0,8% від загального обсягу інвестицій в область. В тому числі, впродовж 2013 року надійшло 1776,2 тис. дол. США або 2 % від обсягу надходжень рік.

У 2013 році зовнішньоторговельний оборот Львівщини з Чеською Республікою становив 136,3 млн дол. США (3,5 % від зовнішньоторговельного обороту області протягом 2013 року, 136,4 % до 2012 року). При цьому експорт – 73,5 млн дол. США (5,70 % від загального експорту області у 2013 році, 188,5 % до 2012 року ), а імпорт – 62,8 млн дол. США (2,4 % від загального імпорту області у 2013 році, 103,2 % до 2012 року ). При цьому сформувалося позитивне сальдо зовнішньої торгівлі області з Чеською Республікою розміром 10,7 млн дол. США.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ