Міста Кам’янка-Бузька та Жовква cтали переможцями Програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини»

Міста Кам’янка-Бузька та Жовква cтали переможцями Програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини»

20.03.14 15:40 0 701
19 березня, за участі представників Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та Фонду Східна Європа відбулося публічне оголошення міст-переможців конкурсу в рамках реалізації Програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини».

Переможцями стали м.Кам’янка-Бузька та м.Жовква. Мери зазначених міст отримали сертифікати та підписали Меморандум про співпрацю, що дасть можливість:

• отримати фінансування у розмірі 400 тисяч гривень на реалізацію енергоефективних проектів;

• провести енергоаудити об’єктів бюджетної сфери та тепломереж міста;

• здійснити розробку плану модернізації енергетичної інфраструктури на основі проведених енергоаудитів, надання фінансування для реалізації демонстраційного проекту у сфері енергозбереження, консультаційна підтримка;

• здійснити навчання енергоменеджерів міст та отримати допомогу у пошуках фінансових ресурсів для реалізації проектів енергозбереження.

Окрім цього, департаментом економічного розвитку, торгівлі та промисловості обласної державної адміністрації завершено прийом заявок структурних підрозділів облдержадміністрації з метою продовження ефективної співпраці з Фондом Східна Європа в частині реалізації енергозберігаючих заходів на об’єктах однієї з галузей Львівщини (освіти, охорони здоров’я, культури чи соціального захисту).

Довідка:

Протокол про наміри щодо реалізації проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» між Львівською обласною радою, Львівською державною адміністрацією та Фондом Східна Європа було підписано під час XIII Міжнародного Економічного Форуму .

Метою Програми є стимулювання ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів області шляхом посилення потенціалу місцевих органів влади і бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів у галузі енергозбереження й використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії.

Зазначений проект у Львівській області буде реалізовано за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) через Посольство Швеції в Україні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ