У Львівській області рятувальники навчають школярів правилам безпеки під час Днів цивільного захисту

У Львівській області рятувальники навчають школярів правилам безпеки під час Днів цивільного захисту

20.03.14 10:07 0 722
На Львівщині тривають Тижні безпеки життєдіяльності, в рамках яких проходять показові «Дні цивільного захисту» для керівників середніх загальноосвітніх шкіл у районах Львова.

18 березня показові навчання провели у СЗШ № 95 Сихівського району та ЛСШ «Надія» Франківського району міста Львова. Організаторами навчань є районні відділи освіти, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Львівської міської ради, Львівські міські курси цивільного захисту та Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Вже традиційно показові Дні цивільного захисту у навчальних закладах розпочалися із тематичних лінійок та навчально-методичних семінарів. У процесі обговорення, керівникам навчальних закладів роз’яснили нормативно-правові документи з питань цивільного захисту. Перед директорами шкіл виступив начальних відділу освіти Сихівського району управління освіти Львівської міської ради Андріан Анатолійович, який наголосив на важливості проведення навчань з цивільної оборони: «Ми повинні в повній мірі реалізовувати завдання, які стосуються охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту. До цих питань необхідно ставитися надзвичайно відповідально, адже від цього залежить наша безпека. Кожна з шкіл – є невоєнізованим формуванням, і це не звільняє від виконання покладених на вас функцій. Не варто забувати також про те, що ми маємо вміти надати першу допомогу та забезпечити порятунок життя наших учнів. Закликаю вас бути відповідальними і провести дні ЦЗ у ваших школах на належному рівні».

Учні школи активно готувалися до Дня цивільного захисту, і продемонстрували це під час проведення занять у навчальних класах. На уроках розглянули важливі теми небезпечних ситуацій, які виникають у сучасному суспільстві, ознайомилися із роботою первинних засобів пожежогасіння, наданні психологічної допомоги в екстремальних умовах тощо. Найменші школярі вправлялися у виробленні ватно-марлевих пов’язок та наданні першої допомоги.

Своє бачення надзвичайних події та роботи рятувальників, взаємодії людини та навколишнього середовища, школярі відобразили у творчих роботах, з якими кожен бажаючий міг ознайомитися на виставках.

Звичайно ж школярі можуть похизуватися не лише ерудицією, але й хорошим рівнем фізичного розвитку. У комбінованій естафеті з елементами дій у надзвичайних ситуаціях дітлахи поєднали свої знання та вміння з цивільної оборони із спортивним азартом.

Окрім навчальних уроків, керівників навчальних закладів ознайомили із майном цивільного захисту, спеціальним одягом та обладнанням для дій у надзвичайних ситуаціях. Фахівці Львівських міських курсів цивільного захисту розповіли про обладнання, яке використовується у випадку радіаційного чи хімічного забруднення.

Фахівці цивільного захисту перевірили вміння персоналу шкіл правильно реагувати на виникнення небезпечних подій. Для цього були продемонстровані дії невоєнізованих формувань шкіл за ввідними: «Хімічна небезпека» та «Пожежна небезпека».

Закінчилися відпрацювання дій учнів, особового складу невоєнізованих формувань цивільного захисту шкіл за сигналом «Увагі всім!». Одразу після цього відбулися загальношкільні евакуації.

Тривожний сигнал надійшов і до пожежно-рятувальних підрозділів, які за лічені хвилини прибули на місце події. На щастя, тривога була лише навчальною. А рятувальники продемонстрували учням можливості аварійно-рятувальної спецтехніки, розповіли про обладнання, захисні костюми, після чого ліквідували умовну пожежу.

Підсумувати проведену роботу можна фразою, якою учні відповіли на запитання вчительки: «А хто з вас хоче стати справжнім пожежним?».- « Я, і я,і я», і таких «Я» пролунало багато. А це свідчить про довіру населення до вогнеборців та щирі сподівання на те, що в найближчий час ряди рятувальників поповняться поки маленькими, але вже сміливими героями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Українців закликають ...

КОМЕНТАРІ