З ініціативи фракції ВО "Свобода" Львівська обласна рада домагається заборони "секти Догнала"

З ініціативи фракції ВО "Свобода" Львівська обласна рада домагається заборони "секти Догнала"

20.03.14 18:51 0 707
18 березня 2014 року Львівська обласна рада з ініціативи фракції ВО "Свобода" на сесії ухвалила звернення до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ щодо забезпечення перевірки діяльності релігійного угруповання, очолюваного чужоземним громадянином А.Догналом, а також заборони діяльності цього угруповання на території України. Депутати також вирішили заборонити діяльність так званої "секти Догнала" на території Львівщини.

Як зазначено в документі, до Львівської обласної ради надійшло звернення Владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа і Митрополита Львівського Української Греко-Католицької Церкви щодо діяльності релігійного угруповання, яке іменує себе "Українська правовірна греко-католицька Церква". Владика Ігор наголошує, що 28 жовтня 2011 року єпископи УГКЦ та РКЦ в Україні виступили зі спільною заявою з приводу організації Догнала, у якій зазначили, що ця група "не має жодного відношення до Католицької Церкви", більше того – вона вирізняється "винятковою релігійною нетерпимістю, що веде до міжконфесійного протистояння, а навіть до відкритих конфліктів". Офіційну позицію щодо діяльності цього релігійного угруповання висловив 29 березня 2012 року Апостольський Престол, який через Конгрегацію Віровчення оприлюднив "Декларацію про канонічний статус самозваних підгорецьких греко-католицьких єпископів". У ній офіційний Ватикан підкреслив, що не визнає дійсності єпископських свячень членів групи Антоніна Догнала та водночас не визнає "всіх свячень, ними уділених, чи які будуть уділені".

У зверненні йдеться, що діяльність названої організації не обмежується лише релігійною складовою. Так, у Тернопільській області догналівці вчинили спробу захоплення греко-католицького храму Преображення Господнього в м. Чорткові, унаслідок чого Тернопільський окружний суд змушений був заборонити "групі Догнала" проводити богослужіння та маніфестації.

20 липня 2011 року суд за фактом чинення опору працівникам міліції при затриманні та завдання тілесних ушкоджень мешканці Львова визнав Догнала винним у вчиненні адміністративного правопорушення. 27 серпня 2011 року ухвалено рішення про заборону в'їзду на територію України громадянину Чеської Республіки Антоніну Догналу. 6 вересня 2012 року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення повністю відмовити у позові громадянину Чехії Антоніну Догналу до головного управління МВС у Львівській області, якою він намагався визнати рішення про його депортацію незаконним. А вже 2 вересня 2013 року верховоди згаданого релігійного угруповання звернулися до керівництва Росії та Білорусі з закликом ввесті війська на територію України.

Депутати просять відповідні органи не допустити розпалювання релігійної ворожнечі та припинити діяльність релігійного угруповання А.Догнала на території України.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: 21 березня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ