Посол Латвії відвідала Чернігів

Посол Латвії відвідала Чернігів

20.03.14 09:16 0 647
Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе вперше з робочою поїздкою відвідала Чернігів.

У Чернігівській облдержадміністрації пані Посол зустрілася з головою ОДА Володимиром Івашком, головою обласної ради Миколою Звєрєвим та міським головою Олександром Соколовим. Вона зазначила, що відвідує регіон з ознайомчим візитом, однак зацікавлена у пожвавленні співпраці, що існує між Латвією та Чернігівською областю.

Керівники області та міста представили економічний і туристичний потенціал Чернігівщини. Зокрема, міський голова підкреслив, що Чернігів зацікавлений у розвитку співпраці, насамперед, у сфері будівництва. "Нам потрібні нові контакти і нові зв'язки", - сказав О.Соколов. Також ішлося про продовження й активізацію співпраці із латвійським містом-партнером Чернігова – містом Огре.

Пані А. Даудзе підкреслила, що Латвія з великою симпатією та дружбою ставиться до України і підтримує наміри серйозних реформ, у тому числі у сфері місцевого самоуправління. Посол зацікавилася можливістю експертної допомоги латвійських фахівців для реалізації пілотного проекту реформи місцевого самоврядування на Чернігівщині. "Будьте певні, що Латвія – ваш хороший партнер", - підкреслила А. Даудзе.

Довідка: За підсумками 2013 року торговий товарооборот між Республікою Латвією та Чернігівською областю становив 5,7 млн. дол. США. Виробники регіону експортували сільськогосподарську продукцію та кондитерські вироби, а імпортували – папір, трикотаж, автохімію тощо.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ