Акція «Серце до серця» допомогла дітям Чернігівщини почути світ

Акція «Серце до серця» допомогла дітям Чернігівщини почути світ

20.03.14 08:40 0 659
Організація та проведення на Чернігівщині благодійної акції «Серце до серця» — такою була тема чергового засідання прес-клубу «Ділове слово», яке відбулося 18 березня.

Засідання було цікаве тим, що його учасники не лише представили цьогорічну акцію під гаслом «Я хочу бачити життя!», а й наочно продемонстрували результати акції 2013 року, вручивши закуплені за зібрані кошти медичні прилади тим, хто їх потребував.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк підвела підсумки минулорічної акції «Серце до серця», яка проходила під гаслом «Почуй світ!», зазначивши, що до неї було залучено понад 200 волонтерів, яким вдалося зібрати 39 тис. грн. На ці кошти придбано 14 слухових апаратів для дітей з вадами слуху.

Регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Ольга Кукуюк вручила слухові апарати, закуплені для дітей Чернігівщини, їхнім законним представникам, а штатний працівник обласної дитячої лікарні, сурдопедагог Ольга Вдовиченко продемонструвала, як працює прилад. Кожен зі слухових апаратів було передано у комплекті з талоном на його безкоштовне налаштування спеціалістами компанії-виробника відповідно до потреб дитини.

Ольга Вдовиченко також наголосила, що використання сучасної медичної техніки дозволяє дітям з вадами слуху жити повноцінним життям, навчатися у звичайних школах, у повній мірі інтегруватися у суспільство.

Що стосується цьогорічної IX Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» — «Я хочу бачити життя!», її мета — надання допомоги дітям з вадами зору шляхом збору коштів для придбання спеціального медичного обладнання. Ще одним очікуваним результатом акції є підвищення довіри громадськості до благодійних організацій через провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, всебічного контролю і публічного звітування, значимості волонтерської діяльності в житті суспільства.

Акція відбуватиметься з 7 по 27 квітня 2014 року. На вулицях сіл, селищ, міст області працюватимуть волонтери. Кожен з них матиме бейдж-ідентифікатор, захищений печаткою Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Індивідуальний номер ідентифікатора буде співпадати зі вказаним на скриньці для збору коштів. Волонтери матимуть також наклейки-сердечка, які наклеюватимуть усім, хто вкидатиме гроші до скриньки, що сприятиме кращій візуалізації кількості небайдужих людей та створюватиме відповідну святкову атмосферу і довіру.

Гроші також можна перерахувати на спеціальний рахунок:

Рахунок для благодійних внесків:

Р/р 2600501306399 в Київському Відділенні Центральної Філії ПАТ «Кредобанк», МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227.

Найменування платежу:« __________ область (місто). Благодійний внесок».

Загальна сума зібраних коштів буде оприлюднена у засобах масової інформації.

Контроль зібраних коштів здійснюватиметься Наглядовою Радою Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», а також відповідними органами державної влади. Кожен охочий зможе контролювати рух коштів через Інтернет-сторінку Фонду (www.fsds.in.ua). Також на веб-сторінці буде розміщена інформація про загальну суму зібраних коштів та роз’яснення витрат на придбання медичного обладнання, адреса його встановлення.

За інформацією офіційного сайту ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ