Україна – ЄС: На шляху розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення

Україна – ЄС: На шляху розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення

20.03.14 13:11 0 709
Представники Держземагентства України у рамках проекту Twinning "Допомога у розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення" організували та провели ряд зустрічей з експертами проекту.

Зустрічі проходили у формі індивідуального опитування керівництва і працівників. За результатами зустрічей експерти ЄС Вілемін ван Асселт та Фокке Феннем, які представляли країни Європейського Союзу, підготують детальний звіт щодо оцінки навчальних потреб працівників Держземагентства України, який буде використано для розроблення графіка проведення навчання та семінарів у рамках Компонента 3 проекту Twinning. Крім того, з представниками проекту було обговорено зміст та структуру запланованих семінарів.

Робочий план проекту Twinning, який був узгоджений як представниками України, так і представниками консорціуму країн-членів ЄС, складається із таких важливих компонентів, як поліпшення існуючої законодавчої та інституційної бази із землеустрою та управління земельними ресурсами, удосконалення земельного законодавства на основі найкращих практик ЄС, підвищення професійної спроможності фахівців у пріоритетних секторах.

Також в рамках проекту нещодавно відбулись зустрічі фахівців земельного відомства з експертами ЄС Вольфом-Геррітом Фоллертом, Хенком Муном і Хенком Вубсом у рамках реалізації Компоненту 1 проекту "Поліпшення існуючої законодавчої та інституційної бази із землеустрою та управління земельними ресурсами".

Робочі зустрічі сприятимуть розвитку відносин та налагодженню ділових стосунків між Україною та ЄС у сфері земельних відносин, слугуватимуть становленню ринку сільськогосподарських земель в Україні. Важливим чинником плідної співпраці Києва та Брюсселя є допомога європейської спільноти у створенні ринкової земельної та аграрної політики на основі запровадження ефективного ринку землі з усуненням недоліків у цій галузі. Так, українські фахівці та експерти ЄС дійшли висновку, що ціноутворення на землю повинно якнайбільше відповідати механізмам ринкової економіки в поєднанні з необхідністю забезпечити гідні умови життя для фермерів, сталі умови розвитку сільської місцевості та забезпечення безпеки землеволодіння для всіх типів власників та користувачів земельних ділянок.

Крім того, до остаточних цілей проекту можна віднести поліпшення існуючої законодавчої та інституційної бази із землеустрою та управління земельними ресурсами, удосконалення земельного законодавства на основі найкращих практик ЄС. Важливою складовою проекту Twinning є підвищення професійної спроможності фахівців, залучених до таких пріоритетних секторів, як обіг земель (включаючи оцінку земель), консолідація земель і землеустрій, управління землями (включаючи управління землями державної власності), земельний кадастр і розбудова земельних інформаційних систем.

Довідково:

Реалізацію проекту Твіннінг "Допомога у розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні" розпочато 8 січня 2014 року. Строк реалізації проекту – 21 місяць.

Право на реалізацію проекту зі сторони ЄС було надано консорціуму, який складається з Королівства Нідерландів, Федеративної Республіки Німеччина і Литовської Республіки.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Виплата заборгованих ...
Наступна новина: Прикарпатські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ