У Рівненській області перед початком весняних канікул рятувальники ДСНС нагадали школярам основні правила безпечної життєдіяльності

У Рівненській області перед початком весняних канікул рятувальники ДСНС нагадали школярам основні правила безпечної життєдіяльності

20.03.14 15:46 0 654
19 березня співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області провели для вихованців Корненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів пізнавально-профілактичний захід з основних правил безпечної життєдіяльності.

Для школярів, які незабаром підуть на весняні канікули, співробітники Служби порятунку організували демонстрацію пожежно-рятувальної техніки та аварійно-рятувального обладнання. Також, рятувальники провели показові тренування по гасінню умовної пожежі. Після цього усі бажаючі отримали змогу приміряти спеціальне спорядження пожежного-рятувальника.

Учні дізналися про випадки пожеж та різного роду надзвичайних ситуацій, які трапляються в Україні та на території краю.

Рятувальники в цікавій та невимушеній формі нагадали дітям основні правила поведінки при виникненні різного роду пригод характерних весняній порі року, а саме: правила поводження з вибухонебезпечними предметами, поведінка на водоймах, прогулянка в лісі, розведення багаття в лісі, дотримання пожежної безпеки в побуті. Та акцентували увагу школярів на тому, наскільки важливим є дотримання елементарних правил безпеки життєдіяльності та до яких наслідків призводить нехтування ними.

В ході зустрічі, вогнеборці розповіли школярам, як їм доводиться діяти під час гасіння пожеж та рятування людей, що потрапили в різні нештатні ситуації.

Також фахівці служби з надзвичайних ситуацій розповіли школярам про історію створення пожежної охорони Рівненщини.

Як зізналися школярі, тематичний урок з питань безпеки життєдіяльності, який для них провели бійці Держслужби з НС, був цікавим та повчальним, а отримані на ньому знання, запевняють діти, знадобляться їм в повсякденному житті.

Наостанок заходу, присутнім були вручені тематичні листівки та пам’ятки, які містять правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Звернення голови ...

КОМЕНТАРІ