Рівненські ДАІшники провели акцію "Безпека школярів на дорозі"

Рівненські ДАІшники провели акцію "Безпека школярів на дорозі"

20.03.14 17:32 0 683
Корисні знання про правила безпеки на дорозі отримали учні Тараканівської загальноосвітньої школи. Цікавий урок і винагороду за кмітливість підготували працівники Державтоінспекції Рівненської області для школярів молодших класів.

Правоохоронці не дарма завітали до навчального закладу в селі Тараканів, що на Дубенщині. Школа знаходиться у безпосередній близькості від міжнародної траси Київ – Чоп, тому безпека учнів тут є пріоритетом як для батьків школярів, так і для вчителів. Ідучи до школи і повертаючись після уроків додому, діти змушені переходити дорогу, якою рухається багато транспортних засобів.

– Хоча проїзна частина і обладнана як належить, та зайвий раз нагадати дітям про уважність не завадить, – каже директор закладу Микола Дячук. – Кожного тижня загальношкільна лінійка розпочинається з розмови про правила поводження на дорозі.

Інспектори ДАІ завітали до учнів 2-их класів, щоб в ігровій формі провести пізнавальний урок із дорожньої безпеки. Правоохоронці нагадали маленьким учасникам дорожнього руху, як слід поводитись на вулиці, аби не потрапити під колеса авто, та наголосили на важливості використання в темну пору доби яскравих і світловідбиваючих елементів. Школярі охоче відповідали на запитання працівників ДАІ, а також самі запитували про те, що їх цікавить. Правоохоронці були приємно здивовані кмітливістю учнів і в кінці уроку роздали дітям яскраві браслети-світлоповертачі та блокноти. Такі подарунки не лише візуально зацікавили дітей, але й, без сумніву, будуть для малечі справжнім оберегом на дорозі.

За словами маленьких учнів, вони вже самостійно долають шлях від дому до школи і часто повертаються додому вже ввечері, після занять у гуртках.

– до нас завітали працівники Державтоінспекції і подарували браслети, що світяться, – ділиться враженнями учениця класу. – Ми відразу ж приміряли їх і надалі будемо обов’язково носити, щоб в темноті нас бачили водії і зупинялись.

Прес-служба ВДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ