У Рівненській області від мрії до професії

У Рівненській області від мрії до професії

20.03.14 11:35 0 675
18 березня фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості провели для учнів 8-х класів загальноосвітньої школи № 3 профорієнтаційні заходи, які мали на меті поглибити знання дітей щодо правил вибору професії.

“Вибираючи професію, ми самі формуємо власну подальшу долю. Адже більшу частину свого свідомого життя ми проводимо на робочому місці. Крім того, значна частина наших інтересів, коло спілкування, теми для розмов - все це, так чи інакше, з часом починає стосуватися нашої професійної діяльності”, - так розпочала зустріч із старшокласниками головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Наталія Ковальчук.

Основна тема розмови - “Освіта і професія”, адже вибір майбутнього фаху - справа складна і відповідальна. Усвідомлений вибір професії впливає на подальше життя, визначає успішність самореалізації, кар'єрного і професійного зростання. Для того, щоб правильно вибрати професію, необхідно визначити свої схильності (інтереси, бажання), здібності (задатки, тип темпераменту), знати стан свого здоров'я, шляхи та способи отримання професії, ситуацію на місцевому, регіональному та загальноукраїнському ринках праці, тенденції їх розвитку.

Спеціалісти служби зайнятості нагадали школярам, що одним із порадників у виборі професійного майбутнього є програмно-апаратний комплекс «Профорієнтаційний термінал». Він допомагає дізнаватися про навчальні заклади, особливості близько 200 сучасних професій і спеціальностей, їх актуальність на ринку праці. Виконуючи за допомогою терміналу тестові завдання, можна визначити свої здібності та професійну спрямованість.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: 24 березня виповнюється 25 ...

КОМЕНТАРІ