Службі зайнятості Рівненщини - 23 роки

Службі зайнятості Рівненщини - 23 роки

20.03.14 16:19 0 645
19 березня 1991 року рішенням виконавчого комітету Рівненської обласної ради народних депутатів було створено державну службу зайнятості в Рівненській області. Того року у центрах зайнятості краю було зареєстровано 3834 особи, які потребували допомоги у працевлаштуванні.

Протягом часу своєї діяльності центри зайнятості Рівненщини надали соціальні послуги майже 970 тисячам громадян, 449 тисяч з них працевлаштовано, понад 140 тисяч безробітних проходили професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації, 257 тисяч незайнятих мешканців області було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. За сприяння служби зайнятості шляхом надання дотацій роботодавцям з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття протягом 2001-2012 років працевлаштовано 23,5 тисячі осіб. Фінансову підтримку у започаткуванні власної справи – одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - за цей же період одержали понад 17,1 тисячі безробітних громадян.

З 2013 року центри зайнятості Рівненщини використовують також нові механізми стимулювання зайнятості та створення нових робочих місць. Наприклад, з червня 2013 року розпочалася видача ваучерів для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб, які мають вік не менше 45 років та не менше 15 років трудового стажу, усього видано понад 800 ваучерів на навчання та підвищення кваліфікації. Більше 300 безробітних працевлаштовано з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску, з них 34 особи - на перше робоче місце.

Фахівці служби зайнятості краю велику увагу приділяють профорієнтаційній роботі, зокрема з учнівською молоддю, навчанню техніці пошуку роботи та прийомам самопрезентації, працевлаштуванню і супроводу неповнолітніх та людей з інвалідністю.

Центри зайнятості Рівненської області - складова частина Державної служби зайнятості України, яка уже більше 10 років є членом Всесвітньої асоціації державних служб зайнятості (WAPES) та використовує у своїй роботі найсучасніший світовий досвід у наданні соціальних послуг роботодавцям і населенню.

Свої завдання служба зайнятості Рівненщини реалізує у тісній співпраці з роботодавцями, органами влади та місцевого самоврядування, профспілками та іншими соціальними партнерами.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ