Ядерну програму Ірану далі обговорюють у Відні

Ядерну програму Ірану далі обговорюють у Відні

20.03.14 12:07 0 683
Дипломати Ірану і шести держав розпочинають у Відні другий день переговорів навколо ядерної програми Тегерана. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Діапог відбувається на тлі напруженості у відносинах Росії і Заходу через анексію Криму, це викликає побоювання щодо збереження єдності світових держав у питанні іранської ядерної програми.

Представник головного міжнародного переговірника Катрін Аштон Майкл Манн заявив у вівторок, що не відчуває «негативного впливу» цієї кризи на переговорах з Іраном.

Переговори спрямовані на досягнення довгострокового врегулювання розбіжностей Ірану і світових держав. Західні країни побоюються, що метою ядерної програми Тегерана є володіння ядерною зброєю. Іран заперечує наявність такої мети, але протягом років не надавав достатніх доказів мирного характеру своїх зусиль.

Дискусії дипломатів відбуваються в рамках тимчасової угоди, яка обмежує ядерну діяльність Ірану в обмін на часткове полегшення санкцій. Дія тимчасової угоди закінчується в липні, але може бути продовжена.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині надано ...
Наступна новина: РІВНЯНИ ЗАКЛИКАЮТЬ ДО ...

КОМЕНТАРІ