Ісламісти Північного Кавказу заявляють про смерть Доку Умарова

Ісламісти Північного Кавказу заявляють про смерть Доку Умарова

20.03.14 15:55 0 685
Інтернет-сайт радикальних ісламістів Північного Кавказу в Росії «офіційно» повідомив у вівторок, що їхній провідник Доку Умаров «став шагідом», тобто загинув. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У повідомленні не згадано, коли саме і за яких обставин це сталося.

Інше повідомлення на цьому ж сайті «Кавказ-центр» інформує про обрання на посаду нового «еміра Емірату Кавказ» діяча ісламістів, який називає себе Алі Абу Мухаммад.

Попередніми роками про загибель Умарова внаслідок спецоперацій російських силових структур повідомляли близько десяти разів, але щоразу ці повідомлення не підтверджувалися.

Востаннє про смерть Доку Умарова заявляв на початку місяця нинішній голова Чечні Рамзан Кадиров.

Доку (Докка) Умаров, який останнім часом називав себе на арабський спосіб Докка Абу Усман, брав участь у чеченському незалежницькому русі з середини 1990-х років. 2006-го, коли цей рух Росія фактично вже придушила і контролювала більшу частину Чечні, Умаров став останнім президентом самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерії, якої вже практично не існувало. Та вже 2007-го він, перейшовши на засади радикального ісламу, власною заявою ліквідував свою віртуальну державу, проголосивши замість неї «чеченський вілаят» (область) нової, значно ширшої віртуальної держави, «Емірату Кавказ», і проголосив себе еміром усього цього «емірату», який мав би охопити весь Північний Кавказ і значні території півдня Росії на засадах радикального ісламу. Йому було близько 50 років.

Доку Умаров вважався терористом, а його угруповання «Емірат Кавказ» далі вважається терористичним не тільки в Росії, а й у США.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Тячівщині ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ