Українські військові у Криму можуть ввійти до «військ Криму» чи піти геть – речник Путіна

Українські військові у Криму можуть ввійти до «військ Криму» чи піти геть – речник Путіна

20.03.14 08:04 0 744
Речник президента Росії Дмитро Песков заявив у вівторок, що українські військові, які перебувають у Криму, муситимуть вибрати, чи вступити їм до «військ Криму», які ввійдуть до російської армії, чи залишити півострів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи в ефірі британської телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі», Песков також заявив, коментуючи питання про загибель у Криму українського військового, що Росія знає про «провокації», які готуються на півострові.

Раніше у вівторок у Криму в перебігу штурму української військової частини в Сімферополі нападниками, які були вдягнені у військові однострої військовослужбовців Збройних сил Росії, один український військовик був убитий, один поранений із вогнепальної зброї і один травмований у сутичці з нападниками. Командування Збройних сил України після цього вперше дозволило українським військовим застосовувати зброю і повідомило про це чільних російських військовиків.

Напади на українські військові частини у Криму і провокації проти них не припинялися з самого початку російської окупації півострова.

У вівторок у Москві президент Росії Володимир Путін підписав із фактичними сепаратистськими керівниками української автономії угоду про вступ Криму й Севастополя до складу Росії за результатами незаконно проведеного там референдуму про це. Він також попросив парламент Росії затвердити цю анексію частини території України. Москва стверджує, ніби її вторгнення до України і анексія Криму «відповідають міжнародному праву». Більша частина світової спільноти наголошує, що дії Москви грубо порушують самі засади міжнародного права.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформаційний корпункт ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ