19 березня – день народження першого українського бургомістра Тернополя Володимира Лучаковського

19 березня – день народження першого українського бургомістра Тернополя Володимира Лучаковського

20.03.14 16:27 0 644
Шановні тернополяни, українці, друзі!

19 березня – день народження першого українського бургомістра Тернополя Володимира Лучаковського. Для тернополян важливо не лише те, що він був першим українцем, який зайняв посаду очільника міста у багатонаціональному Тернополі кінця ХІХ - початку ХХ століття. Володимир Лучаковський був справжнім новатором, за його керівництва в місті вперше було проведено електричне освітлення вулиць, телефон, водопровід, каналізацію.

Постать Лучаковського повинна бути належно оцінена сучасниками. Його життя і діяльність даватимуть натхнення шнім і майбутнім поколінням городян.

Для вшанування пам`яті Володимира Лучаковського, для продовження його справи розвитку міста і громади, Тернопільська міська рада і Фонд імені В. Лучаковського запровадили щорічний конкурс. Метою конкурсу є визнання вкладу наших громадян в історію міста та підтримка інновацій.

У зв’язку з тривожними подіями, які відбуваються в Україні конкурс відбудеться наступного року і ми обов’язково відзначимо тих людей, які внесли вклад у розбудову нашого міста.

З повагою,

міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ