На Житомирщині правоохоронці викрили зловживання з коштами місцевого бюджету майже на півмільйона гривень

На Житомирщині правоохоронці викрили зловживання з коштами місцевого бюджету майже на півмільйона гривень

20.03.14 09:06 0 635
У Ружинському районі за кошти місцевої громади сплачено придбання спецавтомобіля-сміттєвоза вартістю майже 400 тисяч гривень для потреб селища. Однак, як встановили оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції, вказане авто куплене селищною радою лише… на папері.

Договір про закупівлю спеціального автомобіля був укладений між селищною радою та приватним підприємством Полтавської області ще у серпні 2013 року. У вересні 2013 службовці подали до Управління Держказначейства пакет документів з відомостями про отримання вказаного транспортного засобу селищною радою. Відтак на рахунки приватного підприємства було перераховано з місцевого бюджету майже 400 тисяч гривень за придбання авто.

- Однак на момент нашої перевірки, а це уже березень 2014 року, вказаний автомобіль у селищній раді так і не з’явився, - прокоментував т.в.о заступника начальника УМВС України в Житомирській області Юрій Крошко. – Фактично, кошти витрачені реально, а автомобіль існує лише віртуально.

За даним фактом нині розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 366 КК України (Службове підроблення). Відповідно до законодавства такі дії можуть бути покарані позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Триває досудове розслідування, у ході якого й буде встановлена особиста причетність відповідальних осіб до службового підроблення з тяжкими наслідками.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 20 березня Львів ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ