Мін’юст: у разі «націоналізації» власності України у Криму Київ вживе адекватних заходів

Мін’юст: у разі «націоналізації» власності України у Криму Київ вживе адекватних заходів

20.03.14 11:26 0 688
Якщо Росія офіційно визнає рішення сепаратистської кримської влади про «націоналізацію» державної власності України у Криму, то Україна залишає за собою право вживати адекватних заходів у відповідь, заявив міністр юстиції Павло Петренко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Україна компенсуватиме збитки, які настануть у такому разі, за рахунок майна, що належить Росії і перебуває і на території України, і в інших державах, наголосив він. «Ми це будемо робити у суворій відповідності до українського та міжнародного законодавства», – додав Петренко.

Він також пообіцяв, що всі сепаратисти, які беруть участь у незаконних діях, понесуть відповідальність. «Ми не забудемо жодного з цих людей, які намагаються розвалити Україну. Ці люди будуть переслідуватися як українським, так і міжнародним законодавством», – заявив міністр.

Він також запевнив, що на найближчих засіданнях Верховної Ради буде прийнято пакет законів, який дасть можливість кримським татарам визначитися щодо свого правового статусу. Україна не залишить жодного громадянина у Криму без захисту, заявив він; зокрема, кримські татари мають усі права щодо захисту національних інтересів.

Петренко також висловив переконання, що «в історичній перспективі питання щодо територіальної цілісності України буде вирішено позитивно, і Крим буде невід’ємною частиною України».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У храмах УПЦ КП ...

КОМЕНТАРІ