20 буковинських ліцеїстів отримали посвідчення юних помічників правоохоронців

20 буковинських ліцеїстів отримали посвідчення юних помічників правоохоронців

21.03.14 09:57 0 678
Учні Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату побували на екскурсії у батальйоні патрульної служби при УМВС України в Чернівецькій області.

У гості до правоохоронців завітало 40 ліцеїстів. Спершу їм розповіли про особливості несення патрульної служби. Сюди їх запросили не випадково.

Ми хотіли показати дітям, звідки розпочинається міліція. Адже саме патрульні чи не найбільше спілкуються із громадянами та завжди є на виду. Батальйон патрульної служби – своєрідна кузня кадрів, - наголошує командир БПС при УМВС України в Чернівецькій області Дмитро Братко. Тут міліціонери вчаться, як правильно оформляти службові документи, фіксувати правопорушення, відбирати пояснення тощо. Тож діткам, особливо якщо вони мріють стати в майбутньому правоохоронцями, буде корисно побачити цю роботу на власні очі.

А охочих стати міліціонерами серед ліцеїстів багато. Більшість з дітей вже твердо вирішили вступати у вищі навчальні заклади системи МВС. Тож розпочали свій шлях до здійснення мрії у лавах юних помічників правоохоронців. 20 учням цього дня вручили відповідні посвідчення.

Діти, які мають посвідчення юного помічника правоохоронців можуть навіть допомагати у забезпеченню правопорядку в навчальному закладі, попереджувати правопорушення серед своїх однолітків. Звісно, якщо це не загрожуватиме їх життю та здоров’ю, - пояснює начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Шевченківського райвідділу Микола Любківський. Якщо вони помітять, що хтось з дітей порушує закон, можуть підійти, представитися, показати посвідчення і зробити зауваження чи викликати міліцію. Але, наголошую, якщо це не загрожуватиме їх безпеці.

Нам тут дуже цікаво, - ділиться враженнями учениця Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату Любов Станковська. Побачити, як відбувається інструктаж, посидіти у патрульних автомобілях. Не в кожного є така можливість!

Тож діти задоволені екскурсією і зі щирими посмішками поверталися в ліцей. Хтозна, можливо скоро дехто з них прийде сюди знову. Нести службу.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Обама оголосив про нові ...

КОМЕНТАРІ