На КП «Луцькводоканал буде проведено енергетичний аудит

На КП «Луцькводоканал буде проведено енергетичний аудит

21.03.14 09:35 0 676
Однією з пріоритетних цілей для КП «Луцькводоканал» на сьогоднішній день є істотне зменшення споживання електричної енергії на об’єктах та зменшення втрат води у водопровідних мережах, тому що постійне збільшення вартості електроенергії при діючих тарифах на послуги водопостачання та водовідведення веде до погіршення фінансового стану підприємства. При формуванні тарифів на послуги водопостачання та водовідведення одну з найбільших часток в собівартості послуг складає електроенергія. Зважаючи на ту обставину, що витрати на оплату електроенергії постійно зростають, єдиним шляхом оптимізації є зниження обсягів її споживання. Тобто, основне завдання енергозбереження - зниження витрат на виробництво продукції та зменшення плати за енергію.

Саме з цією метою адміністрацією підприємства було прийняте рішення провести енергетичний аудит, основними завданнями якого є: визначення фактичних та питомих показників роботи підприємства (споживання електроенергії, витрата води та стічних вод); визначення шляхів зменшення витрат енергоносіїв та втрат води підприємством; зменшення витрат на ведення основної діяльності, і як наслідок цього, покращення економічних показників роботи підприємства.

Виконувати роботи в цьому напрямку буде шведсько-українська група «SU GROUP», з якою підприємство уклало договір. ЗАТ «SU GROUP» є єдиним в Україні сертифікованим сервісним центром європейського зразка з гарантійного та післягарантійного обслуговування насосного обладнання. ЗАТ «SU GROUP» активно співпрацювало і проводило модернізації на багатьох водоканалах України, зокрема в м. Хмельницький (інтенсифікація роботи технологічного обладнання системи водопостачання та водовідведення), м. Сміла (модернізація ПНС з диспетчеризацією) та ін.

Для того, щоб планувати заходи з енергозбереження, насамперед необхідно почати із обліку і аналізу по кожному об’єкту, визначитись із необхідними роботами із заміни обладнання, визначитись із об’ємами води, яку перекачують насосні агрегати на даний час. Підготовчі роботи до розробки конкретних заходів з енергозбереження на підприємстві уже розпочато.

Впровадження енергоощадних заходів, перелік і доцільність яких визначається завдяки енергоаудиту, повинно, принаймні, призупинити наростання боргу за електроенергію, що є однією з найболючіших проблем підприємства.

Прес-служба КП «Луцькводоканал (245852, 255555)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ