Луцьк: «На замітку суб’єктам господарювання»

Луцьк: «На замітку суб’єктам господарювання»

21.03.14 17:23 0 742
В кінці 2013 року відбулися зміни до екологічного законодавства. Було спрощено процедуру видачі дозволу на розміщення відходів, а саме: започатковано декларативний принцип. Це принцип, згідно з яким суб’єкт господарювання набуває права на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності без отримання дозволу, шляхом повідомлення державного адміністратора або відповідного дозвільного органу про відповідність його матеріально-технічної бази вимогам чинного законодавства. Декларативний принцип передбачає реєстрацію декларації (форма якої, затверджена постановою Кабінету Міністрів України № 748 від 7 серпня 2013 р.), що заповнюється безпосередньо заявником.

Скористатись декларативним принципом суб’єкти господарювання можуть лише за умови, якщо показник загального утворення відходів підприємства не перевищує 1000 одиниць, або показник загального обсягу оброблення чи утилізації відходів підприємства не більше 100 тон на рік.

Всі інші суб’єкти господарювання зобов’язані отримати дозвіл на розміщення відходів у визначений законом порядок.

Оскільки на території Волині більшість організацій та підприємств утворюють до 1000 одиниць відходів, або показник загального обсягу оброблення чи утилізації відходів підприємства не більше 100 тон на рік, вважаємо за доцільне поінформувати суб’єктів господарювання про ті кроки, які необхідно здійснити для реєстрації декларації на розміщення відходів. А саме: власники відходів, які утворюють та розміщують їх на своїй території повинні подати у дозвільний центр департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради заяву (за формою згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2005р. №1176), два примірника декларації про утворення відходів та її електронну версію.

Бланк декларації :

ДЕКЛАРАЦІЯ

про утворення відходів у 20 році

Назва суб'єкта господарювання

Юридична адреса

Прізвище, ім'я та по батькові і

місце проживання фізичної

особи - підприємця

Поштова адреса

Код згідно з КОАТУУ

Код згідно з ЄДРПОУ

Найменування відходів та згідно з ДК 005-96

Клас

небезпеки

Накопичено станом на 1 січня 2013 р.

Обсяг утворення відходів у поточному році, тонн

Обсяг утворення відходів у наступному році, тонн

Показник загального утворення відходів, розрахований відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 1998 р. N 1360 "Про затвердження Порядку ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів"

Передача відходів іншому власнику (назва власника, код згідно з ЄДРПОУ)

поточний рік

наступний рік

1

2

3

4

5

6

7

8

* - Пзув = 5000 х м1 + 500 х м2 + 50 х м3 + 1 м4 (п.8. постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 1998 р. N 1360 "Про затвердження Порядку ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів"), де м1, 2, 3, 4 – обсяг відходів І, ІІ, ІІІ, ІV класів небезпеки, т/рік.

Керівник _____________ ________________________________

(підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)

М.П.

У верхній частині декларації необхідно вказати всі реквізити суб’єкта господарювання: назву, юридичну адресу (або місце проживання та прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи підприємця), поштову адресу, код згідно з КОАТУУ (класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України), код згідно з ЄДРПОУ (Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України).

У першому стовпчику таблиці вказують найменування відходів згідно з державним класифікатором України ДК005-96 (затверджений і введений в дію

наказом Держстандарту України від 29 лютого 1996 р. N 89).

У другому необхідно зазначити клас небезпеки відходів (клас небезпеки визначається відповідно до гігієнічних вимог Держаних санітарних правил і норм 2.2.7.029-99, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України №29 01.07.1999p.).

У третьому стовпчику таблиці необхідно вказати скільки відходів було накопичено підприємством станом на 1 січня 2013 року (у тонах).

У четвертому й п’ятому стовпчиках таблиці суб’єкт господарювання зазначає який обсяг утворення відходів був у поточному році та який їх обсяг планується утворити в наступному (одиниця виміру - тони).

Для заповнення шостого і сьомого стовпчика необхідно обчислити показники загального утворення відходів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 1998 р. № 1360. Показник загального утворення відходів розраховується за формулою: Пзув = 5000 х м1 + 500 х м2 + 50 х м3 + 1 м4, де м1, 2, 3, 4 – обсяг відходів І, ІІ, ІІІ, ІV класів небезпеки, т\рік.

Останній стовпчик таблиці заповнюється суб’єктом господарювання, лише за наявності угод на передачу відходів іншим власникам.

Дозвільний центр департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Швайка: Громадяни ...
Наступна новина: Сидір Кізін: «Лише ...

КОМЕНТАРІ