На Волині громадяни добровільно здали 14 одиниць вогнепальної зброї

На Волині громадяни добровільно здали 14 одиниць вогнепальної зброї

21.03.14 16:52 0 665
Окрім того, у підрозділ дозвільної системи принесли 11 спецзасобів та більше 3000 різних боєприпасів до вогнепальної зброї.

З ініціативи МВС України з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, профілактики злочинів із їх використанням органи внутрішніх справ із 3 по 21 березня проводять акцію щодо добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, у тому числі незаконно вилучених у правоохоронних органах.

За цей період до органів внутрішніх справ Волині здано 14 одиниць вогнепальної зброї та 11 спецзасобів. Таким чином громадяни добровільно принесли автомат «АКМС-ОП», короткоствольний нарізний пістолет, 4 одиниці нарізної мисливської зброї, 8 одиниць мисливської гладкоствольної зброї, 9 газових пістолетів і револьверів, 2 пристрої травматичної дії та більше 3000 різних боєприпасів до вогнепальної зброї.

– Основна мета проведення таких заходів є насамперед інформування громадськості про те, що у випадку добровільної здачі зброї та вибухових матеріалів людина звільняється від кримінальної відповідальності, – наголосив тимчасово виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області полковник міліції Михайло Руденко.

Варто відзначити, що під час революційних подій громадяни незаконно заволоділи вісьмома одиницями вогнепальної табельної зброї працівників волинської міліції:

– До 21 березня ця зброя має бути повернута, в іншому випадку правоохоронці вилучатимуть її у законному порядку із відкриттям кримінальних проваджень. Наголошую: викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем караються позбавленням волі на строк до 15-ти років. Окрім того, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років, – підсумував Михайло Руденко.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Тернопільської ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ