На Хмельниччині ізяславські школярі бережуть природу

На Хмельниччині ізяславські школярі бережуть природу

21.03.14 13:33 0 767
До акції «За чисте довкілля», що проводиться за ініціативи Департаменту екології та природних ресурсів, підтримки Хмельницької облдержадміністрації та гіпермаркету «Епіцентр К», яка передбачає безкоштовний збір використаних пальчикових батарейок від населення, активно долучилась Ізяславська райдержадміністрація та учні навчальних закладів району.

Днями з Ізяславщини до Департаменту екології та природних ресурсів працівниками райдержадміністрації доставлена перша партія відпрацьованих джерел живлення вагою понад 50 кілограмів.

Школярі Ізяславщини встановили саморобні (із пластикових пляшок та картонних коробок) контейнери для збору відпрацьованих елементів живлення у всіх навчально-виховних закладах району. З моменту проведення акції, лише за місяць, учнями шкіл району, вихованцями дитячих садків міста і гуртківцями з районного будинку творчості дітей та юнацтва зібрано понад п’ять тисяч відпрацьованих пристроїв живлення.

Як повідомила начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Оксана Фіялко учнями Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей ім.М.Островського» зібрано 625 відпрацьованих елементів живлення, Ізяславського НВК «ЗОШ І ст. - дитячий садок № 6» - 500, Борисівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - дитячий садок» - 330, Завадинецького НВК «ЗОШ І-ІІ ст., дитячий садок» - 308, Теліжинецької ЗОШ І-ІІ ст. – 399, Білогородської ЗОШ І-ІІІ ст. – 757, Ізяславського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія» -242, Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 – 126 та багато інших.

Таким чином, зібравши таку кількість батарейок, учні попередили забруднення більше 100 тисяч квадратних метрів грунту та 2 тисяч кубічних метрів води.

Департамент екології та природних ресурсів висловлює вдячність відділам освіти, молоді та спорту і житлово-комунального господарства та будівництва Ізяславської райдержадміністрації за підтримку, організацію та активну участь в акції та сподівається на подальшу співпрацю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прокуратура Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ