Відбувся громадський форум на тему:

Відбувся громадський форум на тему: "Ефективний контроль за діяльністю органів влади: виклики сьогодення"

21.03.14 08:48 0 713
19 березня 2014 року громадська рада при обласній державній адміністрації і Хмельницький університет управління та права, спільно, провели перший громадський форум «Ефективний контроль за діяльністю органів влади: виклики сьогодення». Зважаючи на останні події, що сколихнули наше суспільство, проведення подібного заходу стало абсолютно закономірним.

Варто зауважити, що навіть для організаторів форуму кількість бажаючих взяти участь у ньому стала несподіванкою – приміщення музею історії університету було переповнене учасниками та глядачами. Зокрема, на зібрані були присутні представники Хмельницької самооборони, Подільського простору, ГО «Меджибіж 2000», благодійного фонду «Закон та справедливість», Ліги студентів Асоціації правників України, Хмельницької міської організації «Спілка української молоді в Україні», ПКПЦ ім.М.К. Реріха, Комітету виборців України.

Зі вступним словом перед присутніми виступив ректор університету, голова відділення Асоціації правників України у Хмельницькій області, доктор юридичних наук Олег Миколайович Омельчук.

Присутні обговорили два ключових питання.

Одне з них було доступ до публічної інформації. Завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації апарату облдержадміністрації Інна Григорівна Михайлова розповіла, як правильно формулювати питання для запиту, які терміни на отримання інформації. Всі присутні мали можливість запитати та отримати кваліфіковану відповідь спеціаліста.

Про громадську експертизу діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, розповів Юрій Олександрович Рєзников голова громадської ради при обласній державній адміністрації. Сказавши, що серед багатьох інструментів впливу громадськості на процес прийняття рішень, особливою ефективністю передбачений чинним законодавством механізм проведення громадських експертиз діяльності органів влади. Але річ у тому, що не всі громадські організації чітко володіють тією інформацією, які саме є механізми такої громадської експертизи . І зрозуміло, що для цього потрібен певний обсяг правових знань.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ