Володимир Євдокимов: «Гральний бізнес в Україні має бути викоренений»

Володимир Євдокимов: «Гральний бізнес в Україні має бути викоренений»

21.03.14 11:09 0 644
Перший заступник Міністра внутрішніх справ розповів про злочинні схеми у цій сфері, а також поставив вимогу — з 20 березня до 20 квітня 2014 року усі заклади грального бізнесу в Україні повинні бути ліквідовані.

За словами Володимира Євдокимова, корупційні схеми, які були напрацьовані в роботі гральних закладів за останні роки, притаманні більшості областей і міст України.

Зокрема, за функціонування таких гральних точок платилося щомісяця 1000 доларів США начальнику ДСБЕЗ району, 500$ — оперативному працівнику зазначеного відділу, 500$ — в районну прокуратуру, 500$ — в міську прокуратуру. Окремо власники бізнесу сплачували дільничному, патрульно-постовій службі, в карний розшук та співробітникам по боротьбі з кіберзлочинністю.

Друга схема, яка існувала до недавніх часів («два на три») — щомісячно, з кожної точки 2000$ йшло до міського управління внутрішніх справ, 2000$ — у міську прокуратуру, 2000$ — в МВС.

— Але прийшов час покласти край цим корупційним діянням, — зазначив перший заступник глави МВС.

Керівництво відомства прийняло рішення, що з 20 березня по 20 квітня 2014 року усі гральні заклади на території України мають бути ліквідовані згідно з чинним законодавством.

Володимир Євдокимов зазначив, що після цього по Україні будуть курсувати мобільні групи для виявлення гральних закладів. Якщо на території буде виявлено таку установу, то спочатку буде звільнено з посади дільничного інспектора міліції та начальника відділу боротьби з економічними злочинами району. Керівнику ж міського управління міліції та начальнику БЕЗ міста — як мінімум попередження про неповну посадову відповідність.

У разі повторного виявлення будуть звільнені з посад начальники ДСБЕЗ міст, попередження про неповну посадову відповідність отримає начальник БЕЗ області, а начальник УМВС — сувору догану. Якщо ж подібні дії зафіксують втретє — начальники УМВС будуть звільнені із займаних посад, — зазначив перший заступник Міністра.

— Ми закликаємо громадськість допомогти нам у боротьбі із гральним бізнесом та інформувати органи внутрішніх справ про функціонування таких закладів. Це явище — пагубне, як алкоголізм та наркоманія. Воно в першу чергу завдає шкоди підростаючому поколінню, — зауважив перший заступник Міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «Наш Кобзар»
Наступна новина: Український Майдан – у ...

КОМЕНТАРІ