У хмельницькій ДАІ підсилення: до міліцейських патрулів, які стежать за порядком на дорогах, приєдналися добровольці з "Дорожнього контролю", Самооборони та автомайданівці

У хмельницькій ДАІ підсилення: до міліцейських патрулів, які стежать за порядком на дорогах, приєдналися добровольці з "Дорожнього контролю", Самооборони та автомайданівці

21.03.14 09:20 0 738
Співпраця працівників ДАІ та громадських формувань має позитивні результати. Зокрема, лише за місяць складено адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху на помічника судді, працівника прокуратури, податківця та міліціонера. Також спільний патруль зупинив на дорозі та притягнув до відповідальності нетверезого представника самооборони. Про це журналістам розповіли на прес-конференції у обласному управлінні Державтоінспекції.

Автошляхи Хмельниччини перебувають під подвійним контролем - за безпекою дорожнього руху працівникам ДАІ допомагають наглядати члени громадських організацій «Дорожній контроль», «Хмельниччина. Самооборона і контроль», активісти хмельницького автомайдану. Вони цілодобово чергують та спостерігають за дотриманням водіями правил дорожнього руху.

Заступник начальника управління Державтоінспекції УМВС України в Хмельницькій області підполковник міліції Олександр Нащубський вважає, що у сьогоднішній складній суспільно-політичній ситуації, коли авторитет міліції перебуває на нулі, саме чітка і результативна взаємодія громадських організацій і ДАІ зможе забезпечити прозорість в роботі правоохоронців та допоможе підняти низький рівень довіри до міліції.

- Є і інша сторона медалі – поведінка водіїв, - каже Олександр Нащубський. - Коли інспектор зупинив авто, а водій закрився в машині, не хоче виходити, обзиває нецензурною лайкою інспектора, то притягнути його до відповідальності, особливо в три години ночі, дуже важко. Адже тоді є тільки водій та інспектор. На сьогоднішній момент ця проблема вирішується якісніше, бо у нас є помічники.

В результаті такої співпраці до відповідальності притягнуто й низку високопосадовців державних структур, в тому числі і правоохоронних, яких раніше було досить проблематично притягнути до відповідальності, адже, будучи добре обізнаними в юриспруденції та маючи владні повноваження, вони нерідко здійснювали тиск на простих інспекторів ДАІ. Серед таких - помічник судді, який проїхав на червоне світло та, намагаючись уникнути відповідальності, демонстрував своє службове посвідчення, нетверезі працівник прокуратури, податкової інспекції, інспектор ДАІ та представник Самооборони, що перебували за кермом.

Кілька місяців тому було важко притягнути таких осіб до відповідальності незалежно від їхньої посади, - каже представник громадської організації «Дорожній контроль» Олег Бондаренко. - Все таки ми рухаємося в правильному напрямку . Ми допомагаємо і громадським організаціям, і працівникам ДАІ… Не всі представники ДАІ, як нам здається, хабарники і правопорушники. Серед них є багато розумних і адекватних людей. Хочеться, щоб змінилася сама структура ДАІ.

На завершення прес-конференції, Олександр Нащубський продемонстрував, що Державтоінспекція робить усе можливе для зручності людей не на словах, а на ділі. Останнім часом від громадян надходило чимало нарікань на таку начебто дрібницю, як відсутність у багатьох банках реквізитів для сплати штрафів за порушення Правил дорожнього рух, що додавало людям клопоту і породжувало масу незручностей. Траплялося, що касири перераховували кошти, замість сплати штрафу, в рахунок оплати опалення чи квартплати. Зважаючи на це, керівництвом було прийнято рішення проставляти на кожній постанові, яка вручається порушникові, невеличкий штамп з реквізитами, необхідними для оплати.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівському академічному ...

КОМЕНТАРІ