На Хмельниччині правоохоронці впродовж доби затримали вбивцю-втікача

На Хмельниччині правоохоронці впродовж доби затримали вбивцю-втікача

21.03.14 08:04 0 623
В одному із сіл Новоушицького району під час з’ясування стосунків чоловік двома ударами ножем убив свою тещу, а сам зник із місця події. Завдяки вдало організованій операції працівникам місцевого райвідділу вдалося швидко вирахувати і затримати зловмисника.

У цивільному шлюбі підозрюваний зі своєю співмешканкою перебував близько трьох років. Ніхто з них не працював, жили, очевидно, за так звані «дитячі» гроші — в сім’ї виховувалось двоє дівчаток півтора і двох років. У сільській раді кажуть, що зовсім неблагополучним подружжя назвати не можна, але те, що обоє зловживали алкоголем — це факт.

Нещодавно молода 26-річна дружина покинула свого 39-річного чоловіка та дітей і подалася до матері, яка мешкає у Кам’янці-Подільському. А за деякий час обидві жінки у супроводі знайомих чоловіків приїхали в село нібито для того, щоб забрати дітей.

Трагедія розігралась близько сьомої години вечора. Матір з дочкою, які, за словами свідків, були у стані алкогольного сп’яніння, почали вимагати віддати їм дітей. Зав’язалась суперечка, під час якої підозрюваний з кухонним ножем у руках накинувся на свою 48-річну тещу і завдав їй двох ударів в область серця і живота. Потерпіла, перебуваючи у шоковому стані, ще змогла сама сісти в машину, але до лікарні її не довезли — жінка померла по дорозі.

Тим часом душогуб, зрозумівши, що він накоїв, вирішив втекти від покарання. Він замкнув дітей у будинку, прихопив з собою знаряддя вбивства, та подався у довколишні ліси. Пізніше зателефонував сестрі, яка живе по сусідству, щоб та забрала дітей.

Про те, що сталося, працівників міліції повідомили медики. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Новоушицького райвідділу міліції, але чоловіка вдома вже не було.

До пошуків убивці залучили практично увесь особовий склад райвідділу. На підмогу прибули і працівники обласного управління внутрішніх справ. Цілу ніч і ранок наступного дня правоохоронці прочісували довколишні ліси. І близько 13.00 години втікача вдалося перехопити прямо посеред поля. Зрозумівши, що втекти від правоохоронців не вдасться, він спробував вчинити самогубство, нанісши собі удар у живіт тим самим ножем, яким убив свою тещу. Працівники міліції, які прибули на місце події, надали чоловікові невідкладну медичну допомогу і викликали «швидку». Згодом його прооперували і наразі стан підозрюваного задовільний. Він перебуває у районній лікарні під конвоєм.

Як повідомив начальник Новоушицького РВ УМВС Сергій Яценко, стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В українських ПСГ ...
Наступна новина: Львівщина вже прийняла 1074 ...

КОМЕНТАРІ