У Львові проведуть навчання для кандидатів у прийомні батьки

У Львові проведуть навчання для кандидатів у прийомні батьки

21.03.14 09:50 0 686
Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 20,21,27,28 березня та 3 і 4 квітня 2014 року буде проводити чергове навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники.

Про це 20 березня передає відділ прес-служби апарату ЛОДА.

Курс підготовки пройдуть 14 осіб: одна сім’я – кандидати у прийомні батьки, одна особа – кандидат у батьки-вихователі ДБСТ та 11 осіб – кандидати в опікуни. Участь у навчанні візьмуть жителі Львова, а також з Жовківського, Городоцького, Мостиського районів.

Як зазначається в повідомленні, навчальний курс дозволяє виявити і зрозуміти основні проблеми, що виникають у житті дітей та батьків після створення прийомної сім’ї чи ДБСТ, обговорити та оцінити їх, краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи.

Курс складається з шести тренінгових занять, які мають послідовний характер та зміст. Учасників, які пройдуть весь курс навчання і збережуть бажання взяти у свою сім’ю дітей із закладів державної опіки, можна вважати підготовленими для реалізації цієї роботи – створення прийомної, опікунської сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу.

Окрім тренерів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді окремі навчальні модулі проведуть представники відповідних суб’єктів соціальної роботи.

Директор Львівського ОЦСССДМ Ярослав Бордіян зазначив, що створення прийомних сімей та ДБТС у Львівській області залишається пріоритетним напрямом роботи у 2014 році.

Довідка.

У 2013 році відповідні навчання пройшли 97 осіб, з них: 63 особи – кандидати в опікуни, 2 особи – кандидати у прийомні батьки, 16 сімей – кандидати у прийомні батьки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ