ZIK запускає новий викривальний проект «Інсайдери. Під прикриттям»

ZIK запускає новий викривальний проект «Інсайдери. Під прикриттям»

21.03.14 11:41 0 944
Західноукраїнський телеканал запускає новий викривальний проект у жанрі «журналіст змінює професію». Команда однієї з найпопулярніших програм західноукраїнського ZIK «ПРАВОкація» повертається в ефір телеканалу. Але у новому сенсаційному викривальному проекті «Інсайдери. Під прикриттям», який стартує 31 березня. Чому запашний і свіжий хліб – вбиває, хто заробляє мільйони на гральних автоматах, чому небезпечно довіряти дитину приватній няні, як перевозять контрабанду в Україну, чому школярі харчуються в антисанітарних умовах?, – «інсайдери» дістануться до кореня проблеми.

«ПРАВОкація» – це один із найуспішніших проектів телеканалу ZIK, про що свідчили його рейтинги, – розповідає генеральний директор медіаходингу ZIK Дмитро Добродомов. – Та команда проекту – дуже молода і амбітна, вона прагнула розвитку та змін, мала чимало цікавих ідей. Власне їх ми і реалізовуємо у новому проекті. В його основі – також розслідування, але гостріші, сміливіші та дуже динамічні. Проект «Інсайдери. Під прикриттям» – глибший за змістом, аніж «Правокація».

Журналісти програми виявили сотні зловживань, домоглися відкриття кримінальних справ, розгляду їх у судах. Та чи варто всю відповідальність за безлад та правопорушення, які супроводжують наше життя, покладати на дрібних виконавців-пішаків, які насправді є маленькими і легко замінними коліщатками великої системи?».

«Коли на місце одного звільненого нечесного міліціонера, чиновника, простого працівника підприємства приходив інший – такий самий, – це нагадувало боротьбу з вітряками, – говорить керівник проекту «Інсайдери. Під прикриттям» Галина Роспопа. – Тож ми вирішили розширити межі своїх розслідувань: наша мета – не викриття порушень однією людиною, а ретельне дослідження усієї системи роботи – від низу і до самих верхів».

Отож уже три місяці журналісти ZIKу працюють у тіні, випробовують на собі нові професії і правила гри, щоб продемонструвати, як працює система з середини. Система, що діє практично в кожній сфері життя українців, і, фактично, зробила нас заручниками хабарів, неякісних послуг, порушень прав людини. За цей час «Інсайдери» побували у шкірі працівників установ, від чиєї роботи залежить наш побут, здоров’я, безпека. Дитячі садки, будинки пристарілих, митниця, поліклініка, АЗС, пекарні... «Інсайдери» влаштовуються на роботу, входять в довіру, працюють, аби викрити недосконалості. І це лише початок.

Перший сезон проекту триватиме рік. Кожен випуск – це щоразу інша професія, інший заклад. Це довершене розслідування журналіста-шпигуна, сенсаційні зізнання людей, задіяних у системі, величезна кількість прихованих зйомок.

Творча група проекту переконана, що роздобуті знання та інформація стануть їхньою головною зброєю у боротьбі із системою.

«Принцип роботи журналістів ZIK – досягнення конкретного результату, – резюмує Галина Роспопа. – Якщо у попередньому проекті ми домагалися, щоб карали конкретних людей, винних за порушення закону, то тепер наша мета глобальна – зруйнувати систему. Розслідування допоможуть нам зрозуміти, що варто змінювати в тій чи іншій сфері, яким чином цього можна досягнути. Журналісти готуватимуть свої пропозиції, ми збиратимемо думки експертів, сподіваємося на активність людей, які більше не хочуть працювати у старій системі. Змінимо систему разом!».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті 28 березня ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ