Пам’ять про Небесну сотню зберуть у книзі-реквіємі

Пам’ять про Небесну сотню зберуть у книзі-реквіємі

21.03.14 14:23 0 637
Понад десяток українських журналістів від часу кривавих розстрілів на Майдані шукають інформацію про кожного із Небесної сотні. Усі дані вони упорядковують у книзі, яка побачить світ у Львові вже наприкінці березня. Під час концерту-реквієму 29 березня у Львівській філармонії відбудеться презентація видання «Небесна сотня. Книга-реквієм».

Про це на прес-конференції повідомив автор ідеї та упорядник видання, керівник Громадської організації «Центр соціальних проектів «Хочу жити» Роман Савчак.

Ця книга – це одна із перших спроб зібрати та упорядкувати інформацію про героїв, які загинули під час революційних подій в Україні. Через те, що є різні списки загиблих, багато неточностей, активісти і вирішили взятися за цей проект.

«Під час роботи ми зіткнулися з проблемою – немає всіх фотографій, елементарних даних про героїв. Тому почали серйозну пошукову роботу. Для цього налагодили контакти із селищними радами, адміністраціями тих регіонів, де жили наші герої. Цей проект об’єднав багато цікавих, благородних людей по всій Україні: з Одеси, Дніпропетровська, Львова, Києва», – розповів Роман Савчак.

Тепер залишилось лише уточнити списки героїв. І у понеділок видання уже подадуть до друку.

Роман Савчак розповів, крім портретів героїв, короткої інформації про них, у книзі буде інфоргафіка, де видно, звідки померлі герої та поезії, присвячені Небесній сотні.

«Сторінка книги формується з двох частин. У верхній буде плакат з портретом героя та його основна інформація, а в нижній – біографічна довідка. Над фото позначено, з якого регіону людина. Ми це зробили, щоб показати, у Києві були люди не лише із Заходу. На Майдані померли і герої із Криму, Донецька, Києва. Також ми робимо акцент на вік. До Небесної сотні входять люди різного віку – від 16 до 83 років», – розповів Роман Савчак.

За словами автора ідеї, у книзі показано, що загинули звичайні люди. Це не політики і не чиновники. Це прості чоловіки і жінки, найбільшим гріхом яких було те, що вони любили свою державу і віддали за неї життя. З кожним ім’я пов’язана своя неповторна історія, яку обірвало лихо.

«Для кожного героя ми обирали заголовок їхнього життя. Це може бути цитата про цю людину чи фраза, яку вона озвучила сама», – додав Роман Савчак.

Він зазначив, під час концерту-реквієму «Слава небесній сотні», крім презентації видання, відбудеться і виставка плакатів з фотографіями героїв. Також у майбутньому буде створена відеорозповідь про кожного із них.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Джерело: Харківський ...
Наступна новина: Олег Панькевич відвідав ...

КОМЕНТАРІ