Міька рада звернулась до Кабінету Міністрів України щодо передачі на баланс Укравтодору проїжих частин набережної ім. В. Стефаника

Міька рада звернулась до Кабінету Міністрів України щодо передачі на баланс Укравтодору проїжих частин набережної ім. В. Стефаника

21.03.14 11:20 0 693
Звернення

Однією з гострих проблем в місті на даний час є різке збільшення кількості транспортних засобів, які рухаються в Львівському і Стрийському напрямках через м. Калуш і м. Галич зі сторони Закарпаття, Чернівців та Тернополя по національних автомобільних дорогах: Мукачево-Івано-Франківськ-Рогатин-Львів (через Рахів) (Н-09), Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига (Н-10) і під’їзд до м.Івано-Франківська та Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль (Н-18).

Згідно схем вказаних національних автомобільних доріг транзитний транспорт зобов'язаний рухатись, не заїжджаючи в міську зону, по об'їзній дорозі поблизу сіл Старий Лисець і Рибне з виїздом на Калуський і Галицький напрямки, але під час паводку у 2008р. на об'їзній дорозі в зоні села Старий Лисець було зруйновано міст через річку Бистрицю Солотвинську, який був відновлений в тимчасовому варіанті з пропуском вантажів вагою до 30т. На даний час ведуться роботи по капітальному будівництву моста, а весь транспортний потік, особливо автомобілі з вантажем більше 30т, рухаються по міських вулицях: набережній ім. В. Стефаника, Надрічній, Галицькій, Юності, Залізничній, Івасюка, Незалежності, Тисменицькій, Є.Коновальця, та Довженка по єдиному в тому напрямку автомобільному мосту через річку Бистрицю Солотвинську по вул. Галицькій, який в час «пік» не забезпечує пропуск міського транспорту, не кажучи вже про транзитний.

Проїжджі частини вищевказаних вулиць будувались 25-30 років назад, їх конструкція не передбачала нинішніх навантажень та інтенсивності, і як наслідок - відсутність відповідної основи - вказані дороги не відповідають загальнодержавним нормам, мають на даний час незадовільний стан, а на деяких ділянках терміново потребують капітального ремонту і реконструкції.

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 11.10.06р. №37018/3/1-06 та листа Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області №05/483 від 26.11.06р., листа Івано-Франківського облавтодору №05/100 від 09.02.07р виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради підготовлено і направлено комплект необхідних документів на передачу Укравтодору ділянки набережної ім. Василя Стефаника і вул. Галицької загальною довжиною 7,4 км, які суміщаються з національною автомобільною дорогою загального користування державного значення Н-09 Мукачево-Івано-Франківськ-Рогатин-Львів.

Однак, з незрозумілих причин, тільки Івано-Франківська область, в тому числі і м. Івано-Франківськ, не були включені згідно розпорядження Кабінету Міністрів України №735-р від 11 вересня 2007р. в перелік областей на передачу проїжджої частини ділянок вулиць в межах міст з комунальної в державну власність.

Тому, враховуючи вищенаведене, просили б Вас вирішити питання передачі Укравтодору проїжджих частин набережної ім. В. Стефаника, автомобільного моста через річку Бистрицю Солотвинську на вул. Галицькій і відрізок вул. Галицької від моста до виїзду на Калуський і Галицький напрямки.

В разі не вирішення питання передачі, приймаючи до уваги, що дані вулиці на даний час мають незадовільний, а на деяких ділянках і аварійний стан та терміново потребують реконструкції і капітального ремонту, керуючись Законом України "Про автомобільні дороги України" ст. 41 розділ VIII "Про першочерговість виділення коштів на реконструкцію та ремонт вулиць і доріг міст і населених пунктів, що суміщаються з автомобільними дорогами загальнодержавного значення", просимо згідно ст.2,3 Закону України №1562-12 "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" виділити з державного бюджету кошти для утримання, реконструкції, капітального ремонту доріг по вказаних вулицях, ремонту діючого моста.

Якщо і питання фінансування не буде вирішено, ми змушені прийняти рішення про заборону проїзду по вказаних вулицях важковантажних транзитних транспортних засобів.

Прийнято на 43 сесії

VI демократичного скликання

13.03.2013р.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Український Майдан – у ...
Наступна новина: Виїхати з Криму вже ...

КОМЕНТАРІ