У Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться прем’єра вистави «Садок вишневий коло хати»

У Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться прем’єра вистави «Садок вишневий коло хати»

21.03.14 09:27 0 678
До Міжнародного Дня лялькаря та 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, у Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться прем’єра вистави «Садок вишневий коло хати».

За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталії Гамкало, про Шевченка актори будуть говорити мовою символів, які закладені у художньому вирішенні: за допомогою світла «оживатимуть» декорації, що розділятимуть реальний і уявний світ поета. Одним із цікавих режисерських рішень є прийом із пісочною анімацією, що заявляє про період життя Шевченка, коли його відправили у заслання в Оренбург.

«Глядачі побачать у шинелі рядового Шевченка, тугу якого могла розвіяти тільки мрія про рай на землі – «садок вишневий»…Але який той «рай» ми зможемо побачити у фінальній сцені вистави. Актори діятимуть у живому плані, співіснуючи з лялькою як з символом. Шевченкова поезія гармонійно вливатиметься у пісню, пісня – у пластику», – розповіла Н.Гамкало.

Вона додала, що вистава розкриватиме Шевченка засобами театру, де за допомогою образів передаються візуальні елементи, а поезія і музика створять певний настрій. За жанровим визначенням – це казка, яка адресована дітям і дорослим.

Зазначимо, що для постановки вистави у Львів запросили головного режисера Хмельницького театру ляльок Сергія Брижаня, візуальний образ вистави створила художник Інеса Кульчицька, музика авторства Остапа Панчишина.

Прем’єра вистави відбудеться 27 березня о 12.00.

Довідково:

21 березня – Міжнародний День лялькаря. Ідея цього свята виникла у відомого діяча іранського театру ляльок Дживадо Золфагаріхо. У 2003 році її підтримала Міжнародна спілка діячів театру ляльок (UNIMA), що діє при ЮНЕСКО.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У хмельницькій ДАІ ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ