Ірина Сех зустрілася із Послом Чеської Республіки в Україні

Ірина Сех зустрілася із Послом Чеської Республіки в Україні

21.03.14 18:10 0 653
19 березня 2014 року голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почуха та Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Мірослав Клім обговорили можливості співпраці між Чеською Республікою, зокрема її областями, та Львівською областю. Ірина Сех передусім висловила вдячність Послові та Генеральному консулові, а також усім чехам за підтримку українців під час Революції Гідності.

"Для нас дуже важлива підтримка Республіки Чехії, яка надавалася під час Революції Гідності, а також ваша допомога постраждалим у протистояннях з режимом. Нині 38 героїв Майдану перебувають на лікуванні в Празі. Ця допомога була своєчасною і дуже необхідною", – сказала Ірина Сех.

Свободівка також зазначила, що для українців дуже корисним є досвід люстрації, яку провела Чехія. "В Україні зараз кожен має своє бачення люстраційних процесів, але необхідно ухвалити закон, і ми сподіваємось, що досвід Чехії буде нам корисний", – наголосила керівник області.

Своєю чергою Іван Почух запевнив у готовності Чехії допомагати Україні у цей непростій час. "Ми й самі пережили таку ситуацію. Ви можете вірити на нашу цілковиту підтримку. Ми готові й далі допомагати Україні, зокрема, влада Чехії виділила близько 2 млн евро для підтримки в різних галузях, зокрема в експертизі процесів люстрації", – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні.

Голова ОДА також зазначила, що Львівська облдержадміністрація зацікавлена у співпраці з Чехією, зокрема її областями, в економічній та гуманітарній галузях.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Обласний департамент ...

КОМЕНТАРІ