Львівська обласна рада виділила мільйон гривень на потреби батальйону територіяльної оборони

Львівська обласна рада виділила мільйон гривень на потреби батальйону територіяльної оборони

21.03.14 11:02 0 674
1 млн грн з обласного б'юджету та 3 млн 720 тис. грн з інших джерел заплановано виділити цього року на підтримку 3-го батальйону територіяльної оборони Львівської області. Про це йдеться у відповідній Програмі матеріяльно-технічного забезпечення 3-го батальйону територіяльної оборони Львівської області, яку було затверджено на сесії Львівської обласної ради 18 березня.

Цю Програму було розроблено відповідно до рішення в.о Президента України – Верховного головнокомандувача Збройних Сил України щодо формування в кожній області України на базі обласних військових комісаріятів батальйонів територіяльної оборони.

Метою Програми є забезпечення державного суверенітету та незалежності України, зокрема, забезпечення мобілізування, формування за штатом воєнного часу та здійснення матеріяльного забезпечення 3-го батальйону територіяльної оборони Львівської області.

За кошти обласного б'юджету (1 млн грн) передбачено провесті закупівлю речового та майнового спорядження (камуфльовані костюми, утеплені камуфльовані куртки, черевики з високими берцями, зимові офіцерські та солдатські шапки, спальні мішки, туристичні килимки, плащі тощо).

Водночас за 3 млн 720 тис. грн, які мали б надійти з інших джерел, також планується придбати засоби захисту (бронежилети, сталеві шоломи) та засоби зв'язку (диспетчерські, переносні, автомобільні радіостанції).

За словами голови постійної комісії з питань б'юджету, соціяльно-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради свободівця Ярослава Качмарика, така допомога нині є вкрай необхідною для нашої армії. "Всі ми бачимо, як впродовж останніх років послідовно знищували українську армію. Від неї забрали практично все, але не врахували одного – незламності українського духу, який в захисників України, безумовно, присутній! Саме тому вся країна нині долучається до підтримки армії, яка нині є нашою опорою та оберегом", – зазначив націоналіст.

Ярослав Качмарик нагадав, що за рішенням уряду на забезпечення української армії буде виділено з державного б'юджету понад 6,8 млрд грн.

"З обласного б'юджету Львівщина готова надати 1 млн грн. Решту коштів планується залучити з інших законних джерел, здебільшого – це допомога населення", – зауважив Ярослав Качмарик.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ