Сидір Кізін: «Я хотів би, щоб українсько-польські взаємини були в першу чергу чесними»

Сидір Кізін: «Я хотів би, щоб українсько-польські взаємини були в першу чергу чесними»

21.03.14 16:12 0 640
«Зараз народжується українська нація, і в нас є всі шанси стати дійсно українською державою, не тільки за формою, а й за змістом. І в цьому великі сподівання ми покладаємо на розуміння з боку поляків не тільки польської держави, а й з боку громадян України, поляків за національністю». Про це сказав голова облдержадміністрації Сидір Кізін у своєму виступі під час круглого столу, присвяченого 25-річчю Житомирської обласної спілки поляків України, що відбувся 20 березня.

Українців і поляків пов’язує багатовікова історія, а їхні взаємини переживали іноді й важкі моменти. Сидір Кізін переконаний, що потрібно бути чесними перед собою, аби не тільки сприйняти все різноманіття цих відносин, а й зробити правильні висновки. Це дасть обом народам поштовх до спільного комфортного й вільного життя у своїх країнах й на власній землі.

Сидір Кізін запевнив всіх присутніх, що ані ВО «Свобода», яку він представляє, ані Житомирська обласна державна адміністрація ніяким чином не повинні асоціюватись з радикальними настроями, з проявами неповаги до будь-яких етнічних спільнот. «Я хотів би, щоб наші взаємини були в першу чергу чесними. У нас є багато спільного, зокрема в тому, що національні почуття поляків і українців дуже сильні та гострі.

Вітаючи польську спільноту Житомирщини, яка, за словами очільника області, є найбільш активною, організованою, впливовою і найчисельнішою, Сидір Кізін побажав усім міцного здоров’я, процвітання та закликав бути завжди поруч з українською громадою й з українською владою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: РІВНЕ МАЄ МІЛЬЯРД, АЛЕ ...
Наступна новина: Олланд: саміту ЄС – Росія в ...

КОМЕНТАРІ