Рівненщина: «Мобільно-консультаційний пункт» завітав до школярів та мешканців населених пунктів Дубенського району

Рівненщина: «Мобільно-консультаційний пункт» завітав до школярів та мешканців населених пунктів Дубенського району

21.03.14 11:32 0 700
19 березня рятувальники спільно з працівниками Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою профілактики негативних явищ, пропаганди здорового способу життя, профорієнтації та роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності провели роз’яснювальну роботу, профілактичні бесіди з учнями навчальних закладів, відвідали сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах на території сіл Мирогоща та Варковичі Дубенського району.

Рятувальники і соцпрацівники роз’яснили дітям вимоги правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а також порядок дій у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події. У ході спілкування з школярами особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного та безпечного поводження під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду. Також школярам продемонстрували повчальний мультфільм та роздали застережливі листівки із правилами безпечної життєдіяльності.

Після відвідування навчальних закладів рейдівці відправилися проводити профілактичні масово-роз’яснювальні заходи у житловому секторі. У ході спілкування з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах фахівці вкотре нагадували громадянам про суворе дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у побуті, роз’яснювали людям як уникнути лиха, роздавали відповідні листівки та пам’ятки із порадами як запобігти біді.

Щоб ефективніше вплинути на свідомість громадян, рятувальники наводили конкретні приклади пожеж та їх наслідків, що трапилися на території області, а також за згодою власників здійснювали огляд помешкань з метою виявлення та усунення наявних порушень пожежної безпеки з подальшим наданням, як консультативної так і практичної допомоги населенню відносно упередження пожеж або інших надзвичайних подій.

Рятувальники переконані, що такий підхід дає позитивні результати, оскільки громадяни замислюються над питанням власної безпеки і звертаються по допомогу до фахівців.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Депутати хочуть, аби ...

КОМЕНТАРІ