У Рівненській області профорієнтаційні заходи для вихованців школи-інтернату

У Рівненській області профорієнтаційні заходи для вихованців школи-інтернату

21.03.14 09:38 0 672
Фахівці Сарненського районного центру зайнятості постійно проводять профорієнтаційні заходи, щоб допомогти вихованцям Чудельської спеціальної загальноосвітньої школи–інтернату № 1 визначитися з вибором майбутньої професії. Адже не секрет, що їм важче вирішити питання вибору фаху, і тут потрібна постійна кваліфікована допомога і уважне ставлення до кожної дитини.

Днями з учнями школи-інтернату були проведені чергові профорієнтаційні заходи: профорієнтаційний урок "Усвідомлений вибір професії - запорука життєвого успіху!", конкурси "Жартівлива вікторина", "Дерево бажань", "Най-най...", "Вдалий і невдалий вибір професії". Фахівці з профорієнтації навчили учнів працювати з професіографічними папками та описами професій, продемонстрували відеопрезентації професій муляра, касира торговельного залу, лицювальника-плиточника, перукаря, манікюрника, токаря. З кожним випускником працівники центру провели індивідуальні консультації та надали конкретні рекомендації, аби кожна дитина змогла обрати професію до душі. Усі учасники заходу отримали інформаційні буклети про професії та послуги служби зайнятості.

Основне завдання, яке ставлять перед собою спеціалісти центру зайнятості, працюючи з учнівською молоддю, - допомога школярам у вивченні своїх інтересів як основи професійного визначення, розширення знань підлітків про світ професій, орієнтація на вибір актуальних на ринку праці професій, сприяння усвідомленню взаємозв’язку між особистими цілями та професійним вибором.

Саме розсудлива та своєчасна порада часто змінювала людську долю, отож спеціалісти центру зайнятості сподіваються, що їхні зусилля не будуть марними і допоможуть вихованцям Чудельської школи-інтернату зробити правильний вибір професії та побудувати успішну професійну кар’єру.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Якого брокера вибрати?
Наступна новина: Керівники релігійних ...

КОМЕНТАРІ