Взявши участь у псевдоакції, житель Тернопільщини втратив понад дві тисячі гривень

Взявши участь у псевдоакції, житель Тернопільщини втратив понад дві тисячі гривень

21.03.14 16:16 0 792
«Вітаємо, ви виграли автомобіль!». Таке повідомлення на мобільний надійшло жителеві Борщівського району. Звісно, чоловік неабияк зрадів такій удачі. Ще б пак! У повідомленні також зауважувалося: аби отримати детальнішу інформації, слід зателефонувати за вказаним номером. Так він і зробив.

На тому кінці борщівчанин почув приємний жіночий голос. Співрозмовниця представилася співробітником компанії мобільного оператора і розповіла про умови акції.

Спочатку «щасливчику» запропонували обрати приз до смаку: або 130 тисяч гривень, або автомобіль. Чоловік обрав новенький транспортний засіб й погодився виконати подальші умови, а саме – перерахувати дві тисячі сто гривень на вказаний номер телефону. Сума начебто призначалися для оформлення документів на автомобіль та узаконення виграшу.

Гроші 45-річний чоловік переказав справно. Став чекати від оператора підтвердження про надходження коштів, та не дочекався. Відтак зателефонував сам. Його запевнили, що банківська операція пройшла успішно і протягом дня йому оформлять виграш. Тільки дарма. Усі наступні спроби зв’язатися із оператором кол-центру, яка раніше так привітно розповідала про умови акції, були марними. Не відповідав також номер, з якого надійшло «щасливе» SMS. Дотелефонувався лише до власниці мобільного, на який перерахував кошти. Жінка, чий мобільний номер зареєстрований на Полтавщині, сказала, що жодні гроші їй на рахунок не приходили і про таку акцію вона нічого не знає.

Наступним, за яким зателефонував ошуканий, став номер чергової частини Борщівського райвідділу органів внутрішніх справ. Зараз міліціонери встановлюють особу організатора «виграшної» акції. Кримінальне провадження порушене за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Працівники міліції застерігають: не будьте надто довірливими. Ким би не представлялися невідомі – мобільними операторами, правоохоронцями, чиновниками, вашими родичами, друзями, перш, ніж виконувати їхні умови, переконайтеся у достовірності інформації. Пам’ятайте, у аферистів одна мета – виманити у вас гроші і для її досягнення вони використовують будь-які методи. Тож будьте пильними, аби не потрапити у шахрайські тенета.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку дорожники ...

КОМЕНТАРІ