На Тернопіллі рятувальники навчали студентів надавати екстренну медичну допомогу

На Тернопіллі рятувальники навчали студентів надавати екстренну медичну допомогу

21.03.14 14:03 0 558
Керівництво Кременецького районного відділу управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області спільно з працівниками районного осередку Червоного Хреста України та співробітниками станції екстреної медичної допомоги Кременецького району організували для студентів Кременецького лісотехнічного коледжу практичне заняття з основ домедичної допомоги потерпілим у надзвичайних ситуаціях.

Навчання проводили кваліфіковані фахівці - члени позаштатної пошуково-рятувальної групи Управління ДСНС України в області. Під їх керівництвом юнаки та дівчата набували вмінь та навичок з надання першої медичної допомоги. У відповідності до європейських стандартів вони навчались правильно визначати стан потерпілого, робити штучне дихання, непрямий масаж серця, зупиняти кровотечу, тощо. З допомогою манекенів та фантомів кожен бажаючий спробував «на практиці» провести реанімаційні дії. Студенти були дуже вдячні рятувальникам за отримані корисні й потрібні знання та навики.

Керівник Кременецької районної організації товариства Червоного Хреста України Галина Антонюк наголосила наскільки в сучасному житті є важливими знання з домедичної допомоги, від якої часто залежить людське життя. Вона також підкреслила, що тісна та плідна співпраця з працівниками пожежно-рятувальної служби в регіоні має великий вплив на якість надання допомоги потерпілим та виразила впевненість, що взаємодія між рятувальниками та організацією Червоного Хреста України й надалі буди розвиватися та зміцнюватися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ