Голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк заявив про часткову мобілізацію

Голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк заявив про часткову мобілізацію

21.03.14 16:50 0 664
18 березня 2014 року голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк підписав розпорядження щодо основних завдань із часткової мобілізації. Про це керівник області повідомив на брифінгу за участі місцевих журналістів.

"Ми спостерігаємо за напруженою ситуацією не тільки в Криму, але і в нашій області. З кожним днем вона все складніша. Ми бачимо акти неприхованої агресії з боку Російської Федерації. Найстрашніше, що ці дії призводять до загибелі людей. Це є втручання у внутрішні справи держави", – зазначив Олег Сиротюк. Він нагадав, що реакцією на ці події став Указ в. о. Президента України "Про часткову мобілізацію" в державі. 17 березня Верховна Рада України підтвердила цей указ своїм голосуванням. 18 березня відбулася нарада на виконання указу щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, законів про військовий обов'язок та військову службу, про правовий режим воєнного стану та про часткову мобілізацію.

Окрім цього, керівник області поінформував про хід наради з виконувачами обов'язків керівників райдержадміністрацій, з очільниками правоохоронних органів, окремих обласних установ та територіяльних підрозділів. Учасники координаційної наради обговорили питання мобілізаційної підготовки, виконання законів про військовий обов'язок та військову службу. Олег Сиротюк запевнив, що подібні зустрічі відбудуться у кожному районі області.

За словами свободівця-голови ОДА, система оповіщення в області працює, організовано цілодобове чергування на всіх рівнях – від облдержадміністрації до райдержадміністрацій, для всіх чергових розроблено пакети з умовними сигналами та інструкції з їх використання. Ухвалено рішення про розгортання системи подачі мобілізаційних ресурсів: забезпечення паливно-мастильними матеріялами, харчуванням та медичними засобами.

У посиленому режимі працюють і військові комісаріяти та військові частини, розташовані на території області. Станом на 18 березня виявили бажання захищати державу понад 1700 мешканців міста та області. В цілому по Україні ця цифра сягає близько 40 тис. чоловіків-добровольців. Також більше 3500 військовозобов'язаних отримали повістки з військкоматів.

Олег Сиротюк запевнив, що усі установи та організації краю працюватимуть оперативно та цілодобово, щоби вчасно завершити мобілізаційні заходи та бути готовими до подальших завдань, поставлених керівництвом держави.

Очільник Тернопільської ОДА звернувся до представників засобів масової інформації. Він закликав усіх на деякий час утриматися від подачі новин про певні мобілізаційні заходи і дислокацію військових і техніки, попросив не допустити оприлюднення в Інтернеті інформації, що може становити державну таємницю, зокрема про техніку, скільки і куди направляється і т.п. "Це безкоштовна допомога іноземному агресору, який через Інтернет черпає необхідну інформацію", – підсумував Олег Сиротюк.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дільничний інспектор ...
Наступна новина: На Волині громадяни ...

КОМЕНТАРІ