На Хмельниччині працівники міліції розкрили навмисне вбивство, замасковане під природну смерть

На Хмельниччині працівники міліції розкрили навмисне вбивство, замасковане під природну смерть

21.03.14 12:06 0 661
Міліціонери Новоушицького райвідділу міліції за дві доби розшукали та затримали чоловіка, підозрюваного у жорстокому вбивстві самотньої 86-річної пенсіонерки.

Тіло бабусі у ліжку в одній з кімнат виявила сусідка, до якої та частенько навідувалася. Явних ознак насильницької смерті на тілі померлої жінки не було, усі речі знаходились на місці, але сусіди все ж викликали міліцію. За кілька годин результати судово-медичної експертизи показали, що виїзд слідчо-оперативної групи був недаремним, оскільки стареньку задушили.

Провівши низку оперативно-розшукових заходів, правоохоронці затримали 58-річного односельця загиблої, який 23 роки свого свідомого життя провів за ґратами. Востаннє підозрюваний потрапив до в‘язниці на 5 років за розбої та зґвалтування.

Чоловік зізнався у вбивстві пенсіонерки і розповів деталі злочину. Не маючи роботи, він постійно відчував гостру потребу в грошах. Напередодні вбивства пригадав, що восени допомагав старенькій збирати яблука, за які вона згодом виручила 700 гривень. А от своєму помічникові бабуся тоді заплатила за допомогу лише 100 гривень. Селянин вирішив сходити до односельчанки та витребувати решту виручки. Пенсіонерка грошей не дала, і обурений чоловік її задушив, а тіло поклав у ліжко, щоб видавалося, ніби вона померла сама.

Залишаючи місце злочину, зловмисник прихопив із гаманця померлої останні 100 гривень та десятилітровий бутель з горілкою.

Наразі підозрюваного взяли під арешт, зважаючи на його неабияке багате кримінальне минуле. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Волинська область: підбито ...

КОМЕНТАРІ