Українська влада вимагає припинити втручання в роботу Roshen в Росії

Українська влада вимагає припинити втручання в роботу Roshen в Росії

21.03.14 09:04 0 834
Міністерства закордонних справ та економічного розвитку і торгівлі України вимагають від офіційних органів Росії негайно припинити втручання в роботу підприємств кондитерської корпорації Roshen у Росії і надати пояснення щодо захоплення її приміщень. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«19 березня 2014 року співробітниками ОМОН, підпорядкованого Міністерству внутрішніх справ Російської Федерації, було заблоковано та захоплено приміщення кондитерської фабрики української компанії Roshen у Липецьку. Представники російських правоохоронних органів не пред’явили жодних документів, які б надавали їм право вдертися на територію підприємства і зупиняти виробництво. Керівництво компанії Roshen не отримувало жодних офіційних повідомлень чи попереджень, які мали б стати передумовою незаконного втручання у їхню діяльність», – йдеться в спільній заяві.

Українські міністерства заявляють, що ця ситуація є продовженням політично мотивованої кампанії проти українського інвестора, коли влітку минулого року рішенням Россільгоспнагляду була накладена заборона на постачання продукції Roshen з України.

«Є підстави вважати, що російська влада розпочинає фактичну конфіскацію розташованих у Росії виробничих потужностей Roshen, чим порушує засади недоторканості приватної власності, гарантовані нормами міжнародного права, зокрема статтею 1 протоколу №1 Європейської конвенції з прав людини, а також статтею 35 Конституції Російської Федерації», – йдеться в заяві.

Незважаючи на російську агресію в Криму, що є невід’ємною частиною України, нова українська влада поважає права російських інвесторів, наголошують МЗС і МЕРТ.

«Такого ставлення ми вимагаємо й до українських інвесторів у Росії», – наголошується в заяві.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки слідчому та ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ