Волинська спортсменка Юлія Батенкова-Бауман: «На змаганнях у Сочі ми пропагували мир»

Волинська спортсменка Юлія Батенкова-Бауман: «На змаганнях у Сочі ми пропагували мир»

22.03.14 08:10 0 635
В облдержадміністрації після зустрічі з головою обласної державної адміністрації Григорієм Пустовітом відбулась прес-конференція призерки ХІ Паралімпійських ігор (м.Сочі), володарки трьох срібних та однієї бронзової медалей Юлії Батенкової-Бауман. На зустріч з пресою вона прийшла зі своїм тренером Володимиром Гащиним та чоловіком Миколою.

Під час розмови з журналістами Юлія Батенкова-Бауман поділилась своїми спогадами.«Українським спортсменам було непросто змагатись, адже всі знали, яка ситуація в Криму, ми відчували сильний моральний тиск, однак мали і хорошу підтримку», - розповіла вона.

«Наша команда всіляко висловлювала незгоду з діями російських військових у Криму. На змаганнях в Сочі ми пропагували мир, хоча могли отримати дискваліфікацію. Навіть стоячи на п’єдесталі пошани, ми закривали медалі руками. Ми стримували позитивні емоції, хоча було дуже важко», - пригадує Юлія Батенкова-Бауман.

Найважчою з усіх завойованих нагород спортсменка називає срібну, яку здобула в лижних гонках на дистанції 15 км. Тоді володарці «золота» вона поступилась лише трьома секундами. «Я дуже переживала. Впродовж змагання думала, що золота медаль вже у мене, але на фініші - знову срібло. Тому я вважаю, що своєї цілі не досягнула, буду готуватись до наступної паралімпіади, аби все ж завоювати омріяне «золото». Попереду напружена праця», - зауважила лижниця.

Уродженка Сімферополя, а нині волинська спортсменка Юлія Батенкова-Бауман дуже переймається долями людей та військовослужбовців, які нині знаходяться в Криму. Розповіла, що там проживають її рідні та друзі.

На прес-конференцію тренер Юлії Батенкової-Бауман Володимир Гащин приніс український прапор-талісман, який упродовж десяти років подорожує з волинськими спортсменами на літні та зимові олімпійські і паралімпійські ігри. Нині на синьо-жовтому полотні не залишилось жодного вільного місця від автографів та побажань спортсменів.

Довідково: Днями у м. Сочі (Росія) завершились ХІ зимові Паралімпійські ігри. У неофіційному командному заліку національна збірна команда України посіла 4 місце (серед збірних команд з 19 країн світу), здобувши 25 медалей - 5 золотих, 9 срібних, 11 бронзових. Чималий вклад у такий здобуток української збірної зробила волинська спортсменка Юлія Батенкова-Бауман.

Паралімпійська призерка народилась 20 вересня 1983 року в місті Сімферополь.

У 1998 році закінчила Ковельську ЗОШ №3. Пізніше навчалася у Ковельському машинобудівному технікумі, де одержала спеціальність «Бухгалтерський облік і аудит». У 2010 році здобула вищу освіту, закінчивши Луцький інститут розвитку людини університету «Україна» за спеціальністю «Правознавство».

Займатися спортом розпочала у 2002 році на відділенні легкої атлетики обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів у тренера-викладача Дружиновича В.П.

У 2003-2004 роках Юлія Батенкова-Бауман була неодноразовою чемпіонкою та призеркою чемпіонатів України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Паралельно з легкою атлетикою дівчина відвідувала заняття з лижних гонок. У 2005 році вперше взяла участь у складі збірної команди України з біатлону і лижних гонок на етапах кубків світу (Італія, Швейцарія).

Юлія Батенкова-Бауман - чемпіонка, срібна призерка з біатлону та дворазова срібна призерка з лижних гонок чемпіонату світу 2005 р. (США); чемпіонка, двічі срібна та бронзова призерка з лижних гонок чемпіонату світу 2009 р. (Фінляндія); чемпіонка з біатлону, чемпіонка, двічі срібна призерка з лижних гонок чемпіонату світу 2013 р. (Швеція). Спортсменка є багаторазовим переможцем і призером етапів і фіналів кубка світу з біатлону та лижних гонок у 2005-2014 роках.

Юлія Батенкова-Бауман – срібна і бронзова призерка з біатлону, срібна та двічі бронзова призерка з лижних гонок ІХ зимових Паралімпійських ігор

2006 р. (м. Турін, Італія) – бронзова призерка з біатлону та тричі срібна призерка з лижних гонок Х зимових Паралімпійських ігор 2010 р. (м. Ванкувер, Канада).

Тренується спортсменка під керівництвом Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, начальника Волинського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Володимир Гащина.

Юлія Батенкова-Бауман - майстер спорту України міжнародного класу з біатлону (2005 р.) та лижних гонок (2006 р.), заслужений майстер спорту України з лижних гонок (2010 р.). Спортсменка нагороджена орденом княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ