Майбутнім екологам міста показали процес надходження води у домівки лучан

Майбутнім екологам міста показали процес надходження води у домівки лучан

22.03.14 17:24 0 1000
Напередодні Всесвітнього дня водних ресурсів для студентів-екологів організували екскурсію комунальним підприємством «Луцькводоканал».

Учасники заходу оглянули технологічні приміщення підприємства, побачили, яким чином знезаражують воду та здійснюють аналіз її якості.

Ідея оргназації такої екскурсії належить відділу екології міської ради, які постійно залучають молодь до здійснення благоустрою міста, пропагують важливість охорони навколишнього середовища та водних ресурсів.

Зокрема, студентам розповіли, що лучани отримують питну воду з підземних свердловин, що вже свідчить про природну чистоту та якість води. Опісля вона проходить знезалізнення. Для цього у підприємстві КП «Луцькводоканал» збудовано та успішно працюють три станції знезалізнення. Потім вода проходить знезараження й за допомогою насосів на насосних станціях подається у водопровідну мережу міста Луцька.

Очистка питної води полягає у видаленні надлишкового заліза, що робиться з допомогою окислення заліза атмосферним повітрям при розбризкуванні води з подальшим фільтруванням через шари піску, щебеню та цеоліту. Тобто, обробка здійснюється фізичними безреагентними способами, що забезпечує воді високу якість та повну відповідальність санітарним правилам і нормам.

Як розповіла начальник лабораторії підприємства Тетяна Ведмідь, раз на місяць відбувається повний аналіз води за 27 показниками. Серед них – аналіз на наявність кишкової палички, вміст заліза та твердість тощо. Щоденно проводиться аналіз води за 10 показниками (колірність, каламутність, запах, присмак, водневий показник рh, залишковий вільний хлор, окиснюваність, аміак та іони амонію, нітратна група, залізо загальний). "Наша вода – одна з найчистіших в Україні", - резюмувала керівник лабораторії.

Радник міського голови Борис Сорока зауважив, що питання охорони водних об’єктів мають бути постійно в полі зору органів виконавчої влади. «Наше місто щедро наділене водними багатствами, адже у Луцьку протікають річки Стир, Сапалаївка, Омеляник, Жидувка», - зазначив він. Тож завданням влади, на думку Бориса Сороки, є забезпечити належний санітарний стан цих річок та не допустити там створення стихійних смітетєзвалищ. Він висловив вдячність працівникам «Луцькводоканал» за їх якісну роботу.

Опісля студенти подарували присутнім святковий концерт.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ