Луцьк: «Діти-сонця» представили свої творчі доробки

Луцьк: «Діти-сонця» представили свої творчі доробки

22.03.14 11:22 0 672
Дітей з особливими потребами за їхню надзвичайну здатність любити називають ще «Дітьми сонця». 21 березня, у Міжнародний день людини з синдромом Дауна, Волинська обласна громадська організація батьків дітей з синдромом Дауна організувала у піцерії Луцька «Теревені» виставку творчих робіт, авторами яких є сонячні діти.

Голова правління ВОГО «Даун-синдром» Олена Мельник розповіла, що творча ідея та допомога в створенні картин належить художнику-декоратору Олександру Слабецькому, який організував творчу майстерню, та протягом 2 місяців займався з дітьми на волонтерських засадах. Організатори вважають, що така творча діяльність юних художників є унікальним прикладом включення людини з синдромом Дауна в соціум, розкриття її здібностей.

Картини створені за допомогою моделюючої глини, тож дітки на дотик змогли зобразити те, що відчувають.

Завітали на виставку і Луцький міський голова Микола Романюк, депутат міської ради, заступник голови благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, прес-секретар Волинської єпархії, протоієрей Валентин Марчук та духівник, отець Михайло.

Ще у цей день відбудеться всесвітня акція «Lots of socks» («Багато шкарпеток»). Тож організатори виставки прикріплювали шкарпетки гостям заходу, за допомогою яких учасники акції намагаються привернути увагу людей до цього дня та заохочувати їх висловити підтримку людям з синдромом Дауна.

Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк запропонував, аби ці творчі роботи були представлені у арт-галереї «Луцьк». Він висловив вдячність організаторам акції та всім, хто долучився до її реалізації. Зокрема, поінформував, що у планах міської ради – створення центру реінтеграції у нашому місті, де зможуть займатися й такі дітки. «Також зараз у садочках нашого міста функціонують інклюзивні групи, де педагоги намагаються допомогти в адаптації таких дітей у суспільство», - поінформував він.

«Не треба ніяких особливих умов. Цим діткам необхідна така сама увага, любов та терпіння. Необхідно створити такі ж умови з врахуванням специфіки цих дітей, аби вони могли жити та працювати у цьому суспільстві, як й інші люди», - зазначив міський голова.

Він висловив вдячність організаторам, батькам за їх працю та любов, які вони дарують діткам, та вручив подарунок.

Заступник голови благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич також подякувала організаторам заходу за ідею створення такої виставки та вручила їм подарунки від благодійного фонду.

Автори картин від ВОГО "Дауан-синдром" отримали дипломи та щирі аплодисменти присутніх.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Львівщина отримала 28,6 млн ...

КОМЕНТАРІ