В Ужгороді міліціонери викрили групу автокрадіїв

В Ужгороді міліціонери викрили групу автокрадіїв

22.03.14 16:02 0 1037
Ця злочинна група вчинила серію крадіжок з автомобілів в обласному центрі Закарпаття.

З лютого місяця до чергової частини Ужгородського міськвідділу міліції стали надходити повідомлення від місцевих жителів про крадіжки з їх автомобілів. Невідомі викрадали все, що потрапляло під руки – автомагнітоли, гаманці з грошима, документи, запасні колеса, комплекти ключів, домкрати та інші дрібниці.

Проаналізувавши дані крадіжки, правоохоронці припустили, що всі вони мають однаковий «почерк», а отже скоєні однією особою.

Міліціонери провели велику кількість оперативних заходів, опитали безліч можливих свідків, проте отримати інформацію, яка б становила оперативний інтерес для розкриття даних злочинів, спочатку не вдалось. Тоді вони сконцентрували свою увагу на тих, хто вже мав проблеми із законом. Невдовзі наполегливість і професіоналізм допомогли правоохоронцям розкрити ці крадіжки з автомобілів ужгородців.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Ужгородського міськвідділу міліції Володимира Кувика, до складу банди входило троє ужгородців віком 18, 21 та 22 років, яких зібрав найстарший з них. Він вже мав проблеми із законом – провів кілька років у місцях позбавлення волі за аналогічний злочин.

Зі слів зловмисників, крадіжки вони скоювали у вечірній і нічний час. Обкрадали виключно автомобілі радянського виробництва, які потерпілі залишали у дворах будинків, на вулицях та на так званих стихійних стоянках. Як правило, на таких автівках відсутня сигналізація. А їх замки легко ламаються викрутками, ножами, ножицями, а ще до них можна підібрати ключі.

Спершу злочинці переконувались у тому, щоб не було свідків, після чого перевіряли машину на наявність сигналізації - вдаряли по колесу ногою або рукою по дверцятам. Після чого проникали в салони автомобілів, звідки здійснювали крадіжки різного майна. На все про все витрачали кілька хвилин. Викрадені речі продавали, а зароблене таким чином ділили та витрачали на власні потреби.

Відностно зловмисників відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб), що карається арештом на строк від трьох до шести місяців, обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Вже встановлено, що ці зловмисники причетні до десяти крадіжок з автомобілів мешканців міста. Ужгородські міліціонери проводять подальші заходи, спрямовані на встановлення інших епізодів їх злочинної діяльності. Триває слідство.

Ужгородські міліціонери радять городянам та гостям міста, як уберегтися від крадіжок з автомобілів. Єдиним і найбільш надійним способом уникнути крадіжок буде не залишати цінні речі та гроші в салоні авто. Більшість спонтанних крадіжок скоюється саме через те, що автовласники самі провокують зловмисника. Потенційний злодій завжди помітить на сидінні безпечно залишений мобільний телефон, ноутбук або барсетку, в якій може бути кругленька сума. У громадянина з кримінальним минулим, звичайно ж, спрацює «рефлекс крадія».

Якщо все ж таки уникнути неприємностей не вдалося, негайно звертайтеся в міліцію: чим раніше ви це зробите, тим швидше будуть знайдені злочинці.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ