В Закарпатській області у Сваляві влада зібрала антиМайдан на свій захист та провокує сепаратистські дії

В Закарпатській області у Сваляві влада зібрала антиМайдан на свій захист та провокує сепаратистські дії

22.03.14 15:11 0 1454
16 березня 2014 року біля адмінбудівлі Свалявської райдержадміністрації відбувся несанкціонований мітинг на підтримку чинного голови Свалявської РДА Івана Дрогобицького. Ініціатором мітингу виступили не представники Майдану, а так звана координаційна рада з числа голів сільських рад району, яка не має жодного юридичного статусу. Організувала мітинг Свалявська райдержадміністрація та керівники структурних підрозділів апарату РДА, які відповідали за явку людей на мітинг.

Слід зазначити, що жодного працівника міліції на провладному дійстві не було. Склалося враження, що даний захід був спланований та зорганізований наперед і нагадував акцію "Русская вєсна", яка цього дня проходила в східних областях України. До того ж, з центрального флагштока перед адмінбудівлею РДА зник український прапор.

В антиМайдані взяли участь працівники управління освіти, культури, соціяльного захисту та медичних установ. Масовість на мітингу також забезпечували голови сільських рад. Учасники акції, в основному молодики підозрілої зовнішності, поводились агресивно та скандували "Дрогобицький! Дрогобецький!"

Активістів Майдану молодики засвистували, зокрема, В.І. Данайканича, який наголосив на тому, що перебування на посаді голови РДА такої одіозної фігури як Дрогобецький неможливе. Нагадаємо, що ця особа довгий час є головою районного осередку Партії регіонів, неодноразово очолював виборчий штаб цієї партії під час виборів.

Свободівка Оксана Русин, якій вдалося прорватися до мікрофону, наголосила, що нині в нашій державі відбуваються мітинги на підтримку єдиної суверенної України, а не керівників із сумнівною репутацією. "Нам треба проводити акцію "Ні війні!", на Закарпатті відзначають 75-річчя Карпатської України, про що на антиМайдані організатори навіть не згадували. В такий скрутний час необхідно піднімати патріотичний дух українців та спільно мобілізовувати всі сили для збереження нашої землі!", – наголосила Оксана Русин.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луцьк: товариство «М.Ж.К» ...

КОМЕНТАРІ