Звернення Управління ДСНС України у Закарпатській області до краян

Звернення Управління ДСНС України у Закарпатській області до краян

22.03.14 14:25 0 712
У сонячну погоду часто доводиться бачити, як люди спалюють сухе листя, гілки дерев та інше сміття на територіях підприємств, присадибних ділянках, городах та дачах, в посадках та біля доріг. Але при цьому дотримуватись вимог пожежної безпеки багато хто забуває і не гадає, що від такої безпечності може виникнути пожежа.

Правила поведінки людей при спалюванні сухого листя, гілок дерев та іншого сміття біля домівок та поряд із лісовими масивами заслуговують окремої розмови. Крім того, нерідко сільські жителі та власники присадибних ділянок спалюють суху траву, пожнивні залишки, не звертаючи увагу на їх безпосередню близькість до лісових масивів. При цьому не всі знають, як у випадку виникнення пожежі боротися з вогнем. А статистика стверджує, що у 9 випадках з 10 винуватець пожеж-людина.

Причиною виникнення даних пожеж є необережне поводження місцевих жителів з вогнем під час спалення сухої трави, сміття, що розташоване впритул до житлових будинків та лісопосадок.

Щоб попередити виникнення пожеж необхідно пам’ятати:

- розводити вогнища дозволяється лише у безвітряну погоду під постійним наглядом і на відстані не менше 15м від будівель та споруд;

- перебуваючи біля лісопаркових зон, потрібно вибрати безпечне місце для розведення вогнища та обкопати його;

- збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати землею чи піском.

Отже, якщо ми будемо уважними і обережними та завжди виконуватимемо елементарні правила пожежної безпеки, то захистимо себе й природу від втрат.

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101».

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ